ΠΙΣΩ

Το ορόσημο της δράσης του Coffee Defenders. Προμήθεια δενδρυλλίων καφέ και φυτείες στη Lambari, Βραζιλία.

01.03.2021 • ΝΕΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες προωθήσαμε τα πρώτα βήματα της δέσμευσής μας για το 2021, ως Coffee Defenders, ξεκινώντας το έργο αναδάσωσης, στην καρδιά της κοινότητας Mata Atlântica, στον δήμο Lambari (Minas Gerais).

 

Παρά την πρόκληση των έντονων βροχοπτώσεων, μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, χάρη στην άμεση υποστήριξη του HRNS do Brasil, μπορέσαμε να προμηθεύσουμε 2.312 δενδρύλλια, τα οποία έχουν φυτευθεί ήδη σε 79 αγροτεμάχια. 1.734 από αυτά τα φυτά είναι ενδημικά δέντρα και 578 είναι καρποφόρα δέντρα. 

 

Τα καρποφόρα δέντρα θα αποτελούν βασικά εργαλεία για τη διαμόρφωση οπωρώνων ή για την παρένθεση με καλλιέργεια καφέ. Ο κύριος στόχος είναι να προσφέρουμε πηγές διαφοροποίησης της παραγωγής για να βελτιωθεί η ασφάλεια τροφίμων ή οι πηγές οικογενειακού εισοδήματος. Τα ενδημικά δέντρα θα είναι πολύτιμα για την προστασία των υπαρχουσών πηγών στα αγροκτήματα των παραγωγών και τη μόνιμη προστασία περιοχών ποταμών.

 

 

 

Στις επόμενες εβδομάδες θα ενισχύσουμε την υποστήριξή μας τοπικών κοινοτήτων με την προμήθεια και φύτευση επιπλέον δέντρων και βελτιωμένων δενδρυλλίων καφέ. Μέσω της συμμετοχής δεντρών, ενδημικών και καρποφόρων, στο σύστημα παραγωγής καφέ στοχεύουμε να προστατεύσουμε και σταθεροποιήσουμε την τοπική βιοποικιλότητα προς όφελος ολόκληρου του αγροοικοσυστήματος.

 

Η φάση φύτευσης θα ακολουθηθεί από συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις τοπικών παραγωγών στη διαχείριση δέντρων (κλάδεμα, λίπανση, έλεγχος μυρμηγκιών και άλλες θεμελιώδεις πρακτικές γεωπονίας), προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής επίπτωση των δράσεών μας. 

 

Αυτή η πρώτη παράδοση και φύτευση σηματοδοτεί την αρχή της δράσης της κοινότητας Coffee Defenders: μια χειροπιαστή υποστήριη για την αύξηση της αντοχής στην κλιματική αλλαγή, η οποία δυστυχώς συσχετίστηκε συχνά άμεσα με τη μείωση της παραγωγικότητας και ποιότητας της παραγωγής καφέ.

 

Στη Lambari, εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να επηρεάσουμε πραγματικά τους SDG, 13, 15 και 2, προστατεύοντας φυσικούς πόρους όπως το χώμα, το νερό και τη βιοποικιλότητα, αυξάνοντας την αντοχή στην κλιματική αλλαγή και, χάρη στις δραστηριότητές μας πολυκαλλιέργειας, επιτρέποντας στους καλλιεργητές καφέ να διευρύνουν το εισόδημά τους.

 

Ενημερωθείτε για τη δέσμευσή μας.

Γίνε ένας Coffee Defender!

 

12.02.2020 - ΝΕΑ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: τα πρώτα βήματα στην περιοχή Meta
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12.02.2020 - ΝΕΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: πρώτα βήματα στην περιοχή Meta
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ