Back
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
COLLECTIONS
ΚΑΦΕΣ

*Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso.

**Οι λέξεις Nescafè®, Dolce Gusto® και Melody I αποτελούν εμπορικά σήματα τρίτων και δεν σχετίζονται με τη Luigi Lavazza S.p.A.

BUSINESS
LAVAZZA STORIES
ALT alt

Άριστη ποιότητα με μηδενικές εκπομπές CO₂

Ο καφές μας δεν θα ήταν πραγματικά τέλειος εάν δεν ενδιαφερόμασταν για το αποτύπωμα άνθρακά του. Για το λόγο αυτό, οι κάψουλές μας είναι ουδέτερες για εκπομπές άνθρακα. Καθαρή αριστεία από εδώ και στο εξής.

Άριστη ποιότητα με μηδενικές εκπομπές CO₂

Οι νέες κάψουλες Lavazza οι οποίες είναι συμβατές με τις μηχανές Nespresso®* Originalείναι οι πρώτες μας κάψουλες αλουμινίου χωρίς εκπομπές CO₂.

Η πραγματική εμπειρία του Lavazza espresso σε μια εξαιρετική κάψουλα με μηδενικό αντίκτυπο CO₂.

Οι νέες κάψουλες Lavazza χωρίς εκπομπές CO₂

Η προσέγγισή μας για την ουδετερότητα άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της Lavazza. Το 2020 ξεκινήσαμε το ταξίδι μας προς την ουδετερότητα του άνθρακα αντισταθμίζοντας όλες τις εκπομπές Πεδίου 1 και Πεδίου 2 του ομίλου Lavazza Group. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμευσή μας για αειφορία που εκφράζεται με το μανιφέστο Blend for Better.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα;

Η προσέγγισή μας για την ουδετερότητα άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να μειωθούν μεμιάς όλες οι εκπομπές, η Lavazza αντισταθμίζει τις υπολειπόμενες εκπομπές, αγοράζοντας αντισταθμίσεις άνθρακα. Για την αγορά πιστώσεων άνθρακα, η Lavazza επιλέγει συγκεκριμένα έργα που είναι επαληθευμένα και πιστοποιημένα σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθοδολογίες και πρότυπα (VCS, CCB και CDM). Επιπλέον της αποφυγής ή της απομόνωσης άνθρακα, τα έργα μπορούν επίσης να παρέχουν άλλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Η υποστήριξη αυτών των έργων είναι ένας τρόπος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών με έναν βιώσιμο τρόπο, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή και επιτυγχάνοντας τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αντισταθμίζουμε τις ετήσιες εκπομπές άνθρακα σε σχέση με τους όγκους των καψουλών που πωλούνται.


Κάψουλες συμβατές με τις μηχανές Nespresso®* Original


122.482 χλμ. με αυτοκίνητο

Μέση μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο μέσος όρος λαμβάνει υπόψη κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων και τύπους καυσίμων. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λαμβάνονται υπόψη μόνο αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους.53.500 χλμ. Ρώμη - Βερολίνο με αυτοκίνητο

Ταξίδι 1.503 χλμ. με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο μέσος όρος λαμβάνει υπόψη κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων και τύπους καυσίμων. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λαμβάνονται υπόψη μόνο αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους.Παράχθηκαν 7.697.670 πακέτα χαρτιού

Για τη δέσμη χαρτιού, λαμβάνονται υπόψη 500 φύλλα Α4. Ελαφρύ επιχρισμένο χαρτί μάζας 75 g/m2, η συσκευασία δε λαμβάνεται υπόψη.46.386 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη

Ταξίδι 5849,32 χλμ με αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων. Πληρότητα 80%.


Κύκλος ζωής προϊόντος

Οι κάψουλες Lavazza ουδετερότητας CO₂ αντισταθμίζουν τις εκπομπές που παράγονται σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, από την καλλιέργεια του καφέ μέχρι το τέλος της ζωής τους, σε όλα τα στάδια παραγωγής, μεταφοράς και απόρριψης. 

alt
Παροχή καφέ
Συσκευασία
Συσκευασία
Παραγωγή και παράδοση
Παραγωγή και παράδοση
Διανομή
Διανομή
Χρήση
Χρήση
Τέλος κύκλου ζωής
Τέλος κύκλου ζωής
Παροχή καφέ
Παροχή καφέ
Συσκευασία
alt
Παραγωγή και παράδοση
alt
Διανομή
alt
Χρήση
alt
alt
alt

Ουδετερότητα CO₂, αυτός είναι ο στόχος μας

Η Lavazza είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες στον τομέα των αγροτικών τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και η παραγωγή καφέ της καλύτερης δυνατής ποιότητας είναι μέρος της αποστολής μας, καθώς δεν θα είχε καμία σημασία εάν δεν λαμβάνουμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο γίνεται.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να χρησιμοποιούμε αειφόρους πόρους, να εξασφαλίζουμε δίκαιη εργατική ζωή στους καλλιεργητές καφέ και φυσικά να μειώνουμε τις εκπομπές CO₂ στην εφοδιαστική αλυσίδα μας.

Ανακαλύψτε τους εμβληματικούς ιταλικούς καφέδες με μηδενικό αντίκτυπο CO₂

Η υπεροχή των μιγμάτων της Lavazza σε νέες, κομψές, ουδέτερες σε άνθρακα κάψουλες αλουμινίου. Η Lavazza αντισταθμίζει όλες τις εκπομπές που οφείλονται σε αυτό το προϊόν με μηδενικό αντίκτυπο CO₂.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Εξυπηρέτηση πελατών

Χρειάζεστε βοήθεια; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

PT Beverage World Limited & Co. Ltd.

Attikis 55, Postal Code 152 35, Vrilissia, Greece
+30 210 6857521