Back
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
COLLECTIONS
ΚΑΦΕΣ

*Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso.

**Οι λέξεις Nescafè®, Dolce Gusto® και Melody I αποτελούν εμπορικά σήματα τρίτων και δεν σχετίζονται με τη Luigi Lavazza S.p.A.

BUSINESS
LAVAZZA STORIES
Η δέσμευσή μας Η δέσμευσή μας

Η δέσμευσή μας

Από την ομάδα της Lavazza | 2-3 λεπτά

Το La Reserva de ¡Tierra! στοχεύει στο να κάνει τον καφέ καλύτερο, από το φυτό μέχρι το φλιτζάνι, κάθε μέρα.

Το La Reserva de ¡Tierra! υποστηρίζει έργα αειφορίας καφέ, που ξεκίνησαν από την εταιρεία το 2002 και πλέον έχουν γίνει μια ευρύτερη έννοια που διαχειρίζεται το Fondazione Lavazza (απευθείας ή σε συνεργασία με προμηθευτές και ΜΚΟ), υποστηρίζοντας περισσότερους από 90.000 παραγωγούς καφέ σε 3 ηπείρους και 17 χώρες.

Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, καθώς πιστεύουμε ότι καλύτερος καφές είναι δυνατός μόνο εάν συγκεντρώσουμε το πάθος και τις προσπάθειες όλων των ενδιαφερόμενων παραγόντων καφέ.

Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε το Coffee Defenders: για να καταργήσουμε το αόρατο σύνορο μεταξύ των αγροτών και των barista, και για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με τη σημασία μιας αειφόρου προσέγγισης, από τη φυτεία μέχρι το φλιτζάνι, σύμφωνα με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης που ορίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ SDG).

Για να γίνει αυτό, το La Reserva de ¡Tierra! Coffee Defenders χρηματοδοτεί απευθείας τα έργα αειφορίας του Fondazione Lavazza, βοηθώντας τους αγρότες να αυξήσουν την ποιότητα της συγκομιδής τους και υποστηρίζοντας barista με αποκλειστικά υλικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να βελτιώσουν τον επαγγελματικό τους ρόλο και να ενισχύσουν την εμπειρία καφέ του τελικού καταναλωτή, σε όλες τις μορφές, στιγμές και από κάθε άποψη.

Με το Coffee Defenders στοχεύουμε στη διάδοση ενός μηνύματος αειφορίας σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής καφέ, μεταδίδοντας τη δέσμευση και προωθώντας τη σημασία της συνεργασίας για έναν καλύτερο καφέ και ένα καλύτερο προϊόν κάθε μέρα, από τη φυτεία μέχρι το φλιτζάνι.

Σύμφωνα με τον SDG 17., θέλουμε να ευνοήσουμε τη διασύνδεση και συνεργασία των ενδιαφερομένων μερών στην αλυσίδα αξίας του καφέ, ενθαρρύνοντας τη χρήση κοινών πρακτικών αειφορίας, καινοτομίας και ιδεών για ολόκληρη τη βιομηχανία καφέ.

Meta, Κολομβία: κοινόχρηστες εγκαταστάσεις ξήρανσης για την αύξηση της ποιότητας καφέ

Η Κολομβία είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας, η συγκομιδή του οποίου γίνεται κυρίως στον παραδοσιακό άξονα καφέ που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, μεταξύ των τριών κύριων οροσειρών, όπου διαμένει το 60% των Κολομβιανών. Παραμένοντας σχετικά άγνωστη, αυτή η μικρή περιοχή καφέ βρίσκεται στο διαμέρισμα της Meta και ιδρύθηκε μόλις 50 χρόνια πριν από 60 μετανάστες που προέρχονταν από το κέντρο της χώρας και αναζητούσαν πιο ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης.

Από το 2013, αυτή η περιοχή αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος «Επιστροφή γης», όπου άδεια αγροτεμάχια έχουν μεταβιβαστεί και επιστρέψει σε εκδιωγμένες οικογένειες αγροτών.  

Από το 2015, το Fondazione Lavazza μαζί με την Carcafé Ltda έχουν ξεκινήσει ένα έργο αειφορίας, το οποίο αφορά στην ανακατασκευή φυτειών καφέ, επενδύοντας στις υποδομές και πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές συνεδρίες για να βοηθήσουν τους αγρότες να επιστρέψουν σε αυτήν την περιοχή και να ανακτήσουν τη χαμένη τους ζωή. 


Το La Reserva de ¡Tierra! Coffee Defenders σε συνεργασία με το Fondazione Lavazza, θα ορίσει 4 κοινόχρηστες εγκαταστάσεις ξήρανσης για ομάδες συνεργαζόμενων αγροτών με γειτονικές φυτείες, προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα καφέ και να ευνοηθεί η συνεργασία.

Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε και υποστηρίξουμε περισσότερους από 200 αγρότες 4 διαφορετικών συνεταιρισμών εντός του διαμερίσματος της Meta, στους δήμους Lejanìas, San Juan de Arama και Mesetas.

Μέχρι το τέλος του 2020, αγρότες των συνεταιρισμών θα έχουν υιοθετήσει πρακτικές όπως: παράδοση των υγρών περιβλημάτων τους στους κοινόχρηστες ξηραντήρες εγκαίρως και ανάμιξη αυτών με εκείνους αυτά που προέρχονται από άλλα μέλη, ξήρανση του περιβλήματός τους προκειμένου να λάβουν μια σταθερή ποιότητα αποφεύγοντας ελαττωματικές κούπες, πώληση των ξηρών περιβλημάτων τους απευθείας σε εξαγωγείς χωρίς την εμπλοκή μεσαζόντων.

Στόχοι αειφορίας του Lavazza Reserva de ¡Tierra! στην Κολομβία

Στη Meta, η δράση του Coffee Defenders επηρεάζει τον SDG 8 μέσω της ενίσχυσης του συνεταιρισμού των καλλιεργητών καφέ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην επίλυση της συμφόρησης στην ξήρανση περιβλημάτων των αγροτών της Meta, εγκαθιστώντας κοινόχρηστες εγκαταστάσεις ξήρανσης για ομάδες συνεργαζόμενων αγροτών. Ο SDG 4 επηρεάζεται επίσης χάρη σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές συνεδρίες καλλιεργητών καφέ, οι οποίες αφορούν σε διεργασίες ξήρανσης με συγκεκριμένες ενότητες σχετικά με: πρότυπα υγρασίας, συνέπεια ποιότητας, δραστηριότητες άλεσης και άλλα.

La Reserva de ¡Tierra! Colombia

Το La Reserva de ¡Tierra! Colombia είναι ένα χαρμάνι 100% Arabica, το οποίο συνδυάζει τους καλύτερους εκπεπλυμένους κόκκους Arabica διαφορετικών περιοχών της Κολομβίας και συμπεριλαμβάνει τους καλύτερους κόκκους καφέ από το έργο αειφορίας της Meta. Το La Reserva de ¡Tierra! Colombia είναι διαθέσιμο για την προετοιμασία Espresso και Φίλτρου, για να ικανοποιούνται όλα τα γούστα των λάτρεων αυθεντικού καφέ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Lambari, Βραζιλία: διατήρηση της ποιότητας και της παραγωγικότητας καφέ απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Από 1η Ιανουαρίου έως 12 Σεπτεμβρίου του 2019, το Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE) έχει καταγράψει 112.847 πυρκαγιές μεταξύ των 27 πολιτειών της Βραζιλίας, μια αύξηση της τάξης του 45% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018. 

Η κατάσταση των πυρκαγιών σε εξαιρετικά ποικίλες περιοχές στη Βραζιλία είναι περισσότερο από ανησυχητική και απειλητική για τη βιοποικιλότητα που συνδέεται με τις φυτείες καφέ.

Μία από τις εμπλεκόμενες περιοχές είναι η περιοχή Minas Gerais, μια ευρεία περιοχή που καλύπτεται από το 41% του οικοσυστήματος Mata Atlântica, την 11η πολιτεία με τον υψηλότερο αριθμό πυρκαγιών και, κυριότερα, τη μεγαλύτερη πολιτεία σε παραγωγή καφέ στη Βραζιλία.

Στο Lambari, το Fondazione Lavazza, σε συνεργασία με το HRNS, διαχειρίζεται από το 2010 ένα έργο αειφορίας για την υποστήριξη μικρής κλίμακας καλλιεργητών καφέ, βοηθώντας τους να υιοθετήσουν γεωπονικές τεχνικές για τη βελτίωση της ποιότητας καφέ, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση της αγοράς και να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Το La Reserva de ¡Tierra! Coffee Defenders, σε συνεργασία με το Fondazione Lavazza, θα ενεργοποιήσει ένα συγκεκριμένο έργο αναδάσωσης στο Lambari, υποστηρίζοντας τη φυτεία βελτιωμένων ποικιλιών καφέ και νέων δέντρων (ενδημικά και καρποφόρα δέντρα) για την αύξηση της αντοχής στην κλιματική αλλαγή, η οποία σχετίζεται άμεσα με τη μείωση παραγωγικότητας και ποιότητας.

Επιλέξαμε τις καλύτερες ποικιλίες καφέ Arabica εγγεγραμμένες στο Υπουργείο Γεωργίας της Βραζιλίας, αναγνωρίζοντας ότι διαθέτουν μια μεγαλύτερη ανοχή σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως ξηρασίες και υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφύλαξη της παραγωγικότητας και της ποιότητας του τοπικού καφέ.

Χάρη στην παρουσίαση καρποφόρων δέντρων, οι αγρότες θα μπορούν να προσφέρουν σκιά στα φυτά του καφέ και να διευρύνουν την προμήθεια τροφίμων και τα εισοδήματα. Η αυτοφυής βλάστηση θα επηρεάσει την αγροτική παραγωγή, καθώς και τη βιοποικιλότητα, περιορίζοντας τη διάβρωση και υποβάθμιση του εδάφους με την προστασία χώματος και αναχωμάτων, βελτιώνοντας την αλμυρότητα του εδάφους, την ποιότητα και διαθεσιμότητα νερού, παρέχοντας ένα φυσικό περιβάλλον για ζώα.

Η δέσμευσή μας θα ωφελήσει άμεσα περισσότερες από 60 συνεταιρισμούς παραγωγών και οικογένειες, που αποτελούν ήδη μέρος του ευρύτερου έργου αειφορίας που ξεκίνησε το 2010 από τη Fondazione Lavazza και το HRNS. Καθένας θα λάβει 120 δέντρα - 30 καρποφόρα δέντρα και 90 ενδημικά δέντρα – μαζί με 2.000 δενδρύλλια καφέ βελτιωμένων ποικιλιών.

Στόχοι αειφορίας του Lavazza Reserva de ¡Tierra! στη Βραζιλία

Οι ενέργειές μας στο Lambari επηρεάζουν τους SGDs 13 και 15, μέσω της φύτευσης ενδημικών και καρποφόρων δέντρων για την προστασία φυσικών πηγών, όπως το χώμα, το νερό και η βιοποικιλότητα, για το όφελος του αγροοικοσυστήματος. Νέες ποικιλίες καφέ θα φυτευθούν για να αυξηθεί η αντοχή στην κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα σε σχέση με τη μείωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας. Μέσω της φυσικής αναγέννησης, της φύτευσης ενδημικών ειδών, του εμπλουτισμού δασών και της χρήσης εξωτικών καρποφόρων ειδών, το σύστημα γεωργοδασοκομίας θα αποκατασταθεί.  Επιπλέον, χάρη στις δραστηριότητες πολυκαλλιέργειας, οι οποίες επιτρέπουν στους καλλιεργητές καφέ να διευρύνουν το εισόδημά τους, θα επηρεαστούν επίσης οι SDG 2.

La Reserva de ¡Tierra! Brasile 

Τα La Reserva de ¡Tierra! Brasile είναι κορυφαία χαρμάνια που στοχεύουν να δείξουν την ερμηνεία της Lavazza για τη γεύση του Βραζιλιάνικου καφέ, συνδυάζοντας τους καλύτερους καφέδες Brazilian Arabica και Robusta, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων κόκκων καφέ από το έργο αειφορίας της Lambari. Τα χαρμάνια είναι διαθέσιμα για προετοιμασία Espresso και Φίλτρου, για την ικανοποίηση όλων των γούστων των γνήσιων λάτρεων καφέ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξυπηρέτηση πελατών

Χρειάζεστε βοήθεια; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

PT Beverage World Limited & Co. Ltd.

Attikis 55, Postal Code 152 35, Vrilissia, Greece
+30 210 6857521