Αριστεία σημαίνει να συνδυάζεις την απλότητα στο απροσδόκητο, δημιουργώντας νέες μορφές και τρόπους για να μετατρέπεις τον καφέ σε κάτι εξαιρετικό.

 

Έτσι γεννήθηκε το Coffee Design. Όλα ξεκίνησαν το 2001, χάρη στη συνεργασία του σεφ Ferran Adrià και του Training Center της Lavazza, ενός πραγματικού εργαστηρίου γεύσης στο οποίο παρασκευάστηκαν δημιουργίες όπως το coffee caviar, το Nitro cappuccino ή ο Coffee Lens, μέσω πειραμάτων που εξερευνούσαν την άρρηκτη σχέση κουζίνας και καφέ. Το αποτέλεσμα αυτής της αρχικής συνεργασίας της Lavazza και του Ισπανού σεφ, γνωστού και ως «αλχημιστή της υψηλής κουζίνας», παίρνει το όνομα Èspesso: ο πρώτος στερεός καφές της ιστορίας.

 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, υπήρξαν συνεχείς συναλλαγές μεταξύ της Lavazza και των σημαντικότερων Ιταλών και διεθνών σεφ, όπως οι Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani, Ferran Adrià. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους δεξιοτέχνες της υψηλής κουζίνας που συνεργάζονται με τη Lavazza για να δώσουν μια νέα πνοή στους τρόπους που σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τον καφέ.

 

Μια πρωτοποριακή κίνηση που μπορεί να ωθήσει το πάθος για τον καφέ στα όρια, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά του και εξυψώνοντάς τον σε μια γνήσια έκφανση της γαστρονομικής τέχνης.