ΠΙΣΩ
Manifesto

Art & Culture

Η δυνατότητα να φανταστούμε το μέλλον, να βλέπουμε πέρα από τα όρια, να βρίσκουμε κοινό έδαφος σε φαινομενικά διαφορετικούς κλάδους μέσω της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας… Αυτό είναι που πάντα έκανε τη χώρα μας, την Ιταλία, ένα γόνιμο τόπο όπου ευδοκιμούν τα νέα οράματα του κόσμου.

 

Αυτό το πνεύμα, το οποίο οδήγησε τον Luigi Lavazza στη σύλληψη της ιδέας για το χαρμάνι, είναι το ίδιο πνεύμα που εκφράζεται στα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, οραματιστών που ξέρουν πώς να βλέπουν και να περιγράφουν την αλλαγή πριν από όλους τους άλλους. Η δέσμευση της Lavazza στην τέχνη είναι η επιθυμία να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα ζωντανό.

 

Το πρώτο εγχείρημα εξερευνά τον άγνωστο, εκείνη την περίοδο, κόσμο της διαφήμισης.

Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία με τον Armando Testa, ο οποίος οδήγησε την Lavazza, όντας παρών πριν την πρώτη έκδοση της τηλεοπτικής εκπομπής «Carosello» το 1957, στη γραφική διαφήμιση, χάρη στα κινούμενα σχέδια αξέχαστων χαρακτήρων, όπως η όμορφη Carmencita και ο πιστολέρο Caballero.

 

 

Το 1992, ξεκίνησε το έργο που έμελλε να γίνει η πιο εμβληματική έκφραση της φιλοσοφίας και της ταυτότητας της μάρκας: το ημερολόγιο της Lavazza. Helmut Newton, David LaChapelle, Annie Leibovitz και Steve McCurry: αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα που προσέφεραν την έμπνευσή τους στην υπηρεσία αυτού του έργου, που «τρέχει» για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

 

Art & Culture - Manifesto
Art & Culture - Manifesto

 

Με την πάροδο των χρόνων, η δέσμευση του ομίλου δεν επικεντρώθηκε μόνο στην καλλιτεχνική παραγωγή, αλλά και στην υποστήριξή της. Η Lavazza είναι πλέον εταίρος στα πιο σημαντικά ιδρύματα διεθνούς τέχνης, όπως το μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, τη συλλογή Peggy Guggenheim στη Βενετία, τα μουσεία Venetian Civic.

 

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Ποιος βρίσκεται πίσω από το TOILETPAPER: Maurizio Cattelan

Open Art

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Η Lisa Hoke χρωματίζει τη Nuvola με την τέχνη της

Open Art

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Η «Luce Filante» φωτίζει το Guggenheim της Βενετίας

Open Art

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Το Guggenheim της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πόρτες του στους «Visionaries»

Open Art

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ