Back
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
COLLECTIONS
ΚΑΦΕΣ

*Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso.

**Οι λέξεις Nescafè®, Dolce Gusto® και Melody I αποτελούν εμπορικά σήματα τρίτων και δεν σχετίζονται με τη Luigi Lavazza S.p.A.

BUSINESS
LAVAZZA STORIES

Το ορόσημο της δράσης του Coffee Defenders

Προμήθεια δενδρυλλίων καφέ και φυτείες στη Lambari, Βραζιλία.

2 λεπτά

Τις τελευταίες εβδομάδες κάναμε τα πρώτα βήματα της δέσμευσής μας για το 2021, ως Coffee Defenders, ξεκινώντας το έργο αναδάσωσης, στην καρδιά της κοινότητας Mata Atlântica, στον δήμο Lambari (Minas Gerais). 

Παρά την πρόκληση των έντονων βροχοπτώσεων, μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, χάρη στην άμεση υποστήριξη της HRNS do Brasil, μπορέσαμε να προμηθεύσουμε 2.312 σπορόφυτα, που έχουν ήδη φυτευτεί σε 79 αγροτικές ιδιοκτησίες. Από αυτά, 1.734 είναι αυτοφυή δέντρα και 578 είναι οπωροφόρα δέντρα.

Τα καρποφόρα δέντρα θα αποτελούν βασικά εργαλεία για τη διαμόρφωση οπωρώνων ή για την παράθεση με καλλιέργεια καφέ. Ο κύριος στόχος είναι η προσφορά πηγών διαφοροποίησης παραγωγής, για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας ή των πηγών οικογενειακού εισοδήματος. Τα δέντρα των αυτοφυών ειδών θα είναι πολύτιμα για τη διατήρηση των υφιστάμενων πηγών στα αγροκτήματα των παραγωγών και τη μόνιμη προστασία των περιοχών των ποταμών.

Στις επόμενες εβδομάδες θα ενισχύσουμε την υποστήριξή μας τοπικών κοινοτήτων με την προμήθεια και φύτευση επιπλέον δέντρων και βελτιωμένων δενδρυλλίων καφέ. Μέσω της ενσωμάτωσης δέντρων, ενδημικών και καρποφόρων στο σύστημα παραγωγής καφέ, στοχεύουμε να προστατεύσουμε και να σταθεροποιήσουμε την τοπική βιοποικιλότητα προς όφελος ολόκληρου του αγροοικοσυστήματος.

Η φάση φύτευσης θα ακολουθηθεί από συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις τοπικών παραγωγών στη διαχείριση δέντρων (κλάδεμα, λίπανση, έλεγχος μυρμηγκιών και άλλες θεμελιώδεις πρακτικές γεωπονίας), προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής επίπτωση των ενεργειών μας.

Αυτή η πρώτη παράδοση και φύτευση σηματοδοτεί την αρχή της δράσης της κοινότητας Coffee Defenders: μια χειροπιαστή υποστήριξη για την αύξηση της αντοχής στην κλιματική αλλαγή, η οποία δυστυχώς συσχετίστηκε συχνά απευθείας με τη μείωση της παραγωγικότητας και ποιότητας της παραγωγής καφέ.

Στο Lambari, εργαζόμαστε καθημερινά για να επιφέρουμε πραγματική επίπτωση στους SDG, 13, 15 και 2, προστατεύοντας φυσικούς πόρους όπως το χώμα, το νερό και η βιοποικιλότητα, αυξάνοντας την αντοχή στην κλιματική αλλαγή και χάρη στις δραστηριότητες πολυκαλλιέργειας, να δώσουμε τη δυνατότητα στους καλλιεργητές καφέ να διαφοροποιήσουν το εισόδημά τους.

Ενημερωθείτε για τη δέσμευσή μας.

Γίνε ένας Coffee Defender!

Εξυπηρέτηση πελατών

Χρειάζεστε βοήθεια; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

PT Beverage World Limited & Co. Ltd.

Attikis 55, Postal Code 152 35, Vrilissia, Greece
+30 210 6857521