Back
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
COLLECTIONS
ΚΑΦΕΣ

*Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso.

**Οι λέξεις Nescafè®, Dolce Gusto® και Melody I αποτελούν εμπορικά σήματα τρίτων και δεν σχετίζονται με τη Luigi Lavazza S.p.A.

BUSINESS
LAVAZZA STORIES

ΕΡΓΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΞΗΡΑΝΤΗΡΩΝ ΣΤΗ META ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εμπλεκόμενους συνεταιρισμούς.

2 λεπτά

Τις τελευταίες εβδομάδες, προωθήσαμε το πρώτο βήμα της δέσμευσής μας του 2021 για τον δήμο Mesetas, στην περιοχή καφέ Meta (Κολομβία). 

Το La Reserva de ¡Tierra! Coffee Defenders σε συνεργασία με το Fondazione Lavazza και με την υποστήριξη της Carcafé, ξεκίνησε επίσημα την εκπαιδευτική φάση των 2 πρώτων συνεταιρισμών που θα εμπλέκονται στη μελλοντική χρήση κοινόχρηστων σταθμών ξήρανσης.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, αξιολογήσαμε τους πλέον κατάλληλους συνεταιρισμούς και ξεκινήσαμε την οργάνωση των πρώτων εκπαιδεύσεων που εστιάζουν συγκεκριμένα σε βασικές λογιστικές μεθόδους και δυναμικές ομαδικής εργασίας για όλα τα μέλη, τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση των υποδομών. Μετά από την πρώτη αξιολόγηση και τις πρώτες συναντήσεις θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος του 2020 και την αρχή του 2021 με την αναγνώριση του πλέον κατάλληλου συστήματος ξήρανσης για τους εμπλεκόμενους συνεταιρισμούς: Η ASODALE, ένας συνεταιρισμός μόνο για γυναίκες 22 παραγωγών καφέ και η ASOPROGRESAR, ένας συνεταιρισμός με περισσότερα από 60 μέλη, και μέρος αυτών εμπλέκονται ήδη στο πρόγραμμα πιστοποίησης RFA.

Η πρώτη εκπαιδευτική φάση σηματοδοτεί την αρχή μιας πολυετούς δέσμευσης για να οριστούν 4 κοινόχρηστες εγκαταστάσεις ξήρανσης με τον αποκλειστικό σκοπό της αύξησης της ποιότητας καφέ και της υποστήριξης της συνεργασίας, με στόχο την επίλυση της συμφόρησης στην ξήρανση περιβλημάτων στην περιοχή καφέ Meta, όπου στη διάρκεια 10 μηνών του έτους, οι αγρότες μπορούν να έχουν έως και 6.000 χιλιοστά βροχόπτωσης (διπλάσια ποσότητα σε σύγκριση με περιοχές στον παραδοσιακό άξονα του καφέ), με τον επακόλουθο κίνδυνο οι κόκκοι συγκομιδής να απορροφήσουν ξανά υγρασία που θα αλλοιώσει το προφίλ κούπας και τις προσπάθειες ενός έτους των αγροτών.

Ως το τέλος του έργου, αναμένουμε να έχουμε επικοινωνήσει και υποστηρίξει περίπου 200 αγρότες εντός του διαμερίσματος της Meta στους δήμους Lejanìas, San Juan de Arama και Mesetas.

Στη Meta, θα ξεκινήσουμε μια καθημερινή εργασία για να επηρεάσουμε πραγματικά τους SDG 8,4 και 9: ενισχύοντας τη συνεργασία, εκπαίδευση των συνεταιρισμών καλλιεργητών καφέ με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές συνεδρίες και ενθαρρύνοντας την κοινότητα να υιοθετήσει την τεχνολογία ώστε να βελτιώσει τη γενική ποιότητα και παραγωγικότητα του καφέ

Ενημερωθείτε για τη δέσμευσή μας.

Γίνε ένας Coffee Defender!

Εξυπηρέτηση πελατών

Χρειάζεστε βοήθεια; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

PT Beverage World Limited & Co. Ltd.

Attikis 55, Postal Code 152 35, Vrilissia, Greece
+30 210 6857521