Ο Κήπος-Πλατεία
Οι χώροι του έργου Nuvola, που είναι ανοικτοί για το κοινό, περιλαμβάνουν έναν μεγάλο κήπο-πλατεία και περικλείουν δύο κτίρια ενώνοντας τα παλιά και νέα κτίρια του συγκροτήματος Nuvola, δημιουργώντας μια νέα διάβαση πεζών ανάμεσα στη via Ancona και τη via Bologna, κατά μήκος του άξονα που παλαιότερα διέσχιζε η via Parma. Το αίθριο της νέας έδρας της Lavazza είναι ένας καλυμμένος ανοιχτός χώρος που ενώνει την κεντρική πλατεία με τα γραφεία και το Μουσείο της Lavazza προς την πλατεία Brescia.
Τα μεγάλα παγκάκια της πλατείας από λευκό γρανίτη της Σαρδηνίας υψώνονται από το έδαφος σε κυματοειδείς γραμμές που καθορίζουν τις διαδρομές και δημιουργούν χώρους χαλάρωσης κοντά στους κήπους. Ένα κεντρικό σιντριβάνι συμβάλλει στο μικροκλίμα, ενώ είναι προστατευμένο από τον θόρυβο και το οπτικό χάος της πόλης.
Μια πυκνή σειρά από θάμνους και φυτά κοσμούν τις ελαφρώς υπερυψωμένες επιφάνειες των πράσινων περιοχών, δημιουργώντας μεγάλες συμπαγείς μάζες και ένα υπόβαθρο με δέντρα. Επιλέχθηκαν φυτά με διαστάσεις και ρίζες που είναι κατάλληλες για το βάθος του εδάφους, και προτιμήθηκαν ανθεκτικά είδη φυτών καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια κάτω από την κομοστέγη δένδρων με θάμνους και ποώδη στοιχεία προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες εκτάσεις γκαζόν που απαιτούν τακτική συντήρηση. Η χρήση δέντρων και θάμνων που ανθίζουν, καθώς και φυλλοβόλων και αειθαλών φυτών εγγυάται τη διαρκή άνθιση κατά τη διάρκεια των εποχών, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε προκειμένου να συμπεριληφθούν αρωματικά είδη όπως όσμανθοι, σαρκοκόκκα, πασχαλιές και φιλάδελφοι.
Δημιουργήθηκε ένας δημόσιος χώρος στάθμευσης στους δύο υπόγειους ορόφους κάτω από την πλατεία, με ξεχωριστή είσοδο για το πάρκινγκ της Lavazza.