Monica Galetti 

Chef Patron, Mere 

Η Monica Galetti είναι μία από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες γυναίκες σεφ στο Λονδίνο. Η Monica, που γεννήθηκε στη Σαμόα και μεγάλωσε στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, ανέπτυξε νωρίς στη ζωή της ενδιαφέρον για το φαγητό και εκπαιδεύτηκε ως σεφ στη Νέα Ζηλανδία. 

Το 1999 αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο, όπου δούλεψε για τον Michel Roux Jr. στο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, Le Gavroche. Το ταλέντο της Monica αναγνωρίστηκε σύντομα και η εξέλιξή της ήταν εξαιρετικά γρήγορη, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα sous chef στο Le Gavroche και, στη συνέχεια, επικεφαλής σεφ του Michel στο Le Gavroche des Tropiques στον Μαυρίκιο, το 2005.

 

Την τελευταία δεκαετία η Monica έχει γίνει αναγνωρίσιμη προσωπικότητα της τηλεόρασης, ως ανεπανάληπτη παρουσιάστρια και κριτής στο πασίγνωστο σόου του BBC2, MasterChef: The Professionals. Τελευταία έγινε επίσης και συμπαρουσιάστρια δύο σεζόν του σόου του BBC2, Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby, μαζί με τον κριτικό εστιατορίων των The Times, Giles Coren. 

Μετά από συνολικά δώδεκα χρόνια στο Le Gavroche, η Monica αποχώρησε το 2015 για να περάσει χρόνο με τον σύζυγο και την κόρη της και να αναζητήσει το καλύτερο σημείο για το πρώτο της εστιατόριο στο Λονδίνο, το Mere το οποίο άνοιξε το 2017 στη Fitzrovia. Το Mere, που φέρει το όνομα της μητέρας της Monica, είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμικών επιρροών, συνδυάζοντας τον κλασικό γαλλικό χαρακτήρα της παιδικής ηλικίας του συζύγου της David με τις εξωτικές πινελιές του Νότιου Ειρηνικού και της Νέας Ζηλανδίας της δικής της ανατροφής, αλλά και με στοιχεία που αντλούν έμπνευση από τα ταξίδια της και τις βρετανικές εποχές.

 

Η Monica έχει γράψει δύο βιβλία: το Monica’s Kitchen και το The Skills.

Οι άλλοι σεφ