Gian Piero Vivalda

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Antica Corona Reale (Cervere). 

Πατρίδα και τόπος εργασίας της οικογένειας Vivalda, πλέον στην πέμπτη γενιά της, από το 1815, είναι το μικρό χωριό Cervere, μερικά χιλιόμετρα από το Fossano.

Γεννημένος στο Cuneo, o Gian Piero ερωτεύτηκε τη γαστρονομία χάρη στις διδαχές του παππού του Eugenio, ο οποίος μύησε τον εγγονό του στις απολαύσεις του τραπεζιού και τους κανόνες της κουζίνας.

Αργότερα, γράφτηκε στη σχολή catering του Mondovì, εναλλάσσοντας περιόδους εκπαίδευσης με περιόδους εργασίας σε μερικά από τα πιο γνωστά θέρετρα σκι και παραλιακά θέρετρα στην Ιταλία.

 

Μετά από την περίοδο εκπαίδευσής του, ο σεφ ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, όπου έγινε Sommelier και Dining Room Manager, αλλά διαπίστωσε ότι του έλειπε η κουζίνα.

Έτσι έφυγε για τη Γαλλία, όπου έγινε μαθητής του Georges Blanc, του Alain Ducasse και του Alain Dutournier. Αυτοί ήταν που έδωσαν στην κουζίνα του Gian Piero μια πιο παραδοσιακή πινελιά, δίνοντάς του τον χώρο να χρησιμοποιήσει και να δουλέψεει με τα πιο καινοτόμα υλικά που έμαθε κατά τη διάρκεια της μαθητείας του.

 

Το 2003, ο Vivalda έλαβε το πρώτο αστέρι Michelin, που ακολουθήθηκε από ένα δεύτερο το 2010, μαζί με πολλά άλλα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, με το σύνολό τους να αποδεικνύει τους στόχους που έχει επιτύχει.    

«Το πιο ισχυρό συναίσθημα που ένιωσα στο πλαίσιο της γαστρονομίας ήταν κατά τη διάρκεια μιας μαθητείας με τον Alain Ducasse, όπου εργαζόμουν ως Commis σεφ» θυμάται ο Vivalda με συναίσθημα. «Στο τέλος της εμπειρίας, ο σεφ μου έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν η πρώτη φορά που μου μιλησε και ήταν επίσης η πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η δουλειά στην κουζίνα».

 

Σήμερα, η κουζίνα του είναι μεταξύ των πιο γνωστών στον κόσμο, χάρη και στα τοπικά συστατικά, όπως τα σαλιγκάρια Cherasco, τα πράσα Cervere leeks, τις πιπεριές Cuneo ή Carmagnola, το κοτόπουλο Bianca di Saluzzo, τους κόκκορες Capon από το Morozzo, τη λευκή τρούφα από το Alba, το βοδινό Carrù, τις φράουλες Peveragno, τα φουντούκια tonda gentile από την περιοχή Langhe, το τυρί Castelmagno και πολλά άλλα. Ένας ύμνος που επαινεί τη φύση και τη γενναιοδωρία της.

Antica Corona Reale

Ο Gian Piero Vivalda είναι ο καλλιτέχνης πίσω από τα πιάτα του εστιατορίου Antica Corona Reale: ένα κατάστημα όπου τα εποχιακά συστατικά ισορροπούν αιώνια μεταξύ του σεβασμού στην παράδοση και την τάση για νέες ερμηνείες. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ λατρέυει να προσθέτει γαστρονομικές απολαύσεις από άλλες περιοχές στα ξεχωριστά προϊόντα του Piedmont και του Cuneo.


Via Fossano, 13
Cervere, Cuneo
 

Οι άλλοι σεφ