LA RESERVA DE TIERRA: ΒΙΩΣΙΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ

Η συλλογή επαγγελματικών χαρμανιών που περιέχουν καφέδες από περιοχές και κοινότητες που συμμετέχουν σε έργα βιωσιμότητας.

Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥ FONDAZIONE LAVAZZA, ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕ

Η La Reserva de ¡Tierra! είναι μια συλλογή χαρμανιών βιώσιμης ποιότητας αφιερωμένη στους επαγγελματίες barista.
Κάθε χαρμάνι La rezerve de ¡Tierra! περιέχει καφέδες από περιοχές και κοινότητες που συμμετέχουν σε έργα κοινωνικής ευθύνης, που προωθούνται και διαχειρίζονται από το Fondazione Lavazza.


Οι καφέδες La Reserva de ¡Tierra! είναι συνώνυμοι με την αριστεία και τη βιωσιμότητα: προέρχονται από πιστοποιημένα αγροκτήματα Rainforest Alliance ή βιολογικά πιστοποιημένα αγροκτήματα, προσεκτικά επιλεγμένα και απαλά καβουρδισμένα για να σας προσφέρουν μια μοναδική βιώσιμη γευστική εμπειρία προέλευσης καφέ.


Το Fondazione Lavazza προωθεί και χρηματοδοτεί διεθνή έργα βιωσιμότητας στις χώρες όπου καλλιεργείται ο καφές.


Το «Tierra!» είναι το όνομα των έργων βιωσιμότητας που ξεκίνησε η εταιρεία το 2002 και ωφελούν τρεις κοινότητες μικρών καλλιεργητών καφέ στο Περού, την Κολομβία και την Ονδούρα και έχουν γίνει πλέον μια ευρύτερη έννοια έργων βιωσιμότητας που διαχειρίζεται το Fondazione Lavazza (άμεσα ή σε συνεργασία με προμηθευτές, Διεθνείς Οργανισμούς και ΜΚΟ) σε 3 ηπείρους σε 17 χώρες, που περιλαμβάνουν 24 έργα και περισσότερους από 97.000 δικαιούχους.    

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ FONDAZIONE LAVAZZA
Η αριστεία επιτυγχάνεται με προσοχή στη λεπτομέρεια

Η Lavazza αγόραζε πάντα τον καφέ της απευθείας από καλλιεργητές και τοπικούς εμπόρους καφέ με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής που αναπτύχθηκαν χάρη στην τεχνική υποστήριξη των ειδικών μας στον καφέ.


Οι κόκκοι La Reserva de ¡Tierra! επιλέγονται προσεκτικά και καβουρδίζονται μέσω ενός συνδυασμού της παραδοσιακής μεθόδου των βαρελιών και των μηχανών θερμομεταφοράς. Χάρη στο «ήπιο» καβούρδισμά μας, εγγυόμαστε γεύση που διαρκεί και διατήρηση των αρωμάτων.    

 

 

Σειρά La Reserva de ¡Tierra!

Η σειρά Lavazza La Reserva de ¡Tierra! είναι μια ολοκληρωμένη προσφορά όσον αφορά το γευστικό προφίλ και τα συστήματα εκχύλισης. Αρωματικές προελεύσεις, ισορροπημένα χαρμάνια και πιο έντονος καφές  διατίθενται σε Espresso, καφέ φίλτρου και Μπλε κάψουλες, για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και να καλύψουν όλες τις λειτουργικές ανάγκες, για μια μοναδική εμπειρία καφέ κάθε φορά.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

Αντιμετωπίστε την κλιματική αλλαγή στη Βραζιλία

LAMBARI-ΒΡΑΖΙΛΙΑ

 

Το Fondazione Lavazza εκπαιδεύει συνολικά 1.000 μέλη νοικοκυριών από περισσότερες από 35 αγροτικές οργανώσεις στις Καλές Αγροτικές Πρακτικές (Good Agricultural Practices - GAP) που προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή και ενισχύουν την οργανωτική ανάπτυξη.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

 

 

 

Αποκατάσταση φυτειών καφέ στην Κολομβία

ΜΕΤΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ

 

Όταν τελείωσε το πρόβλημα των FARC, το Fondazione Lavazza προώθησε την αναγέννηση των φυτειών καφέ μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και της παραγωγικότητας και εισήγαγε το Rainforest Alliance Sustainable Agricultural Standard.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

 

 

 

Βελτίωση της βιώσιμης ευημερίας των αγροτών στη Νικαράγουα

JINOTEGA-NICARAGUA

 

Τριετής κύκλος εκπαίδευσης για τη βελτίωση της ευημερίας 25 μικρών κοινοτήτων παραγωγών καφέ μέσω επισκέψεων τεχνικής βοήθειας, ψηφιακής συλλογής δεδομένων πεδίου και σεμιναρίων για βιώσιμες αγροτικές πρακτικές.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

 

 

 

Καλλιέργεια πιο βιώσιμου καφέ στην Ινδία 

KARNATAKA-ΙΝΔΙΑ

 

Το Fondazione Lavazza βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής καφέ μέσω της άμεσης υποστήριξης περίπου 1000 μικροκαλλιεργητών καφέ και των οικογενειών τους. Η τοπική οργάνωση αγροτών έλαβε την πιστοποίηση UTZ (τώρα μέρος της Rainforest Alliance) και υποστηρίχθηκε στην παροχή υπηρεσιών στα μέλη της καθώς και στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

 

 

 

Βιώσιμη καλλιέργεια καφέ στο Μεξικό

CHIAPAS- ΜΕΞΙΚΟ

 

Το Fondazione Lavazza αυξάνει την αντοχή 900 παραγωγών καφέ μέσω της εκπαίδευσης σε πρακτικές παραγωγής και πρακτικές μετά τη συγκομιδή, 60 μαθημάτων κατασκευής ηλιακών στεγνωτηρίων και σεμιναρίων διαχείρισης για συνεταιρισμούς.

Βοηθά επίσης την ανακαίνιση των φυτειών καφέ εγκαθιστώντας νέα χωράφια φυτείας καφέ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

 

 

 

*Ελαχ. 30% έως 100% πιστοποιημένος καφές

Τα χαρμάνια La Reserva de ¡Tierra! έχουν πιστοποίηση Rainforest Alliance.


Η σφραγίδα της Rainforest Alliance σημαίνει ότι οι αγρότες ακολουθούν πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που προστατεύουν τα δάση, βελτιώνουν τα μέσα διαβίωσής τους, προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων σε αγροκτήματα και τους βοηθούν να διαχειριστούν και να προσαρμοστούν στην κλιματική κρίση. Για να μάθετε περισσότερα για το Rainforest Alliance, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.rainforest-alliance.org.    

Εκπαίδευση για την υποστήριξη της ποιότητας

Καθημερινά, το Lavazza Training Center διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες, παρέχοντας μια εις βάθος κατανόηση της πρώτης ύλης και των διαδικασιών μεταποίησης, προωθώντας μια κουλτούρα ποιοτικού καφέ.

Το Lavazza Training Center έχει επίσης λάβει επίσημη πιστοποίηση Premier Training Campus από την SCA — Specialty Coffee Association — την πιο διακεκριμένη Ένωση στον κόσμο για την προώθηση της αριστείας στον κόσμο του καφέ.

Η Lavazza είναι επίσης η πρώτη εταιρεία καφέ στην Ιταλία που διαθέτει αίθουσα γευσιγνωσίας «Q-Grader», δηλαδή μια ειδική αίθουσα όπου οι γευσιγνώστες πράσινου καφέ μπορούν να αποκτήσουν το βραβείο που απονέμει η SCA.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ Q-GRADERS