Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
15λ

Η μαλακή κρέμα μασκαρπόνε, χωρίς αυγά, συνδυάζεται με την τραχιά υφή του καλαμποκάλευρου, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μπισκότων σαβαγιάρ. Ο ζεστός καφές και τα κρύα υλικά της συνταγής δημιουργούν μια τέλεια ισορροπία, αναδεικνύοντας το άρωμα των μπισκότων, τα οποία παραμένουν ακόμη τραγανά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
  • καφέ espresso
  • μπισκότα σαβαγιάρ
  • μασκαρπόνε
  • κρέμα κακάο
Για την κρέμα μασκαρπόνε
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. πλήρες γάλα
  • ¼ κλωνάρι βανίλιας
Προετοιμασία

Βάλτε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια. Ανακατέψτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει μια απαλή κρέμα. Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βάλτε ένα μπισκότο σαβαγιάρ στον πάτο ενός φλυτζανιού για cappuccino. Προσθέστε ένα μεγάλο κουταλάκι του γλυκού κρέμα μασκαρπόνε. Ρίξτε τον ζεστό καφέ γύρω από την κρέμα. Πασπαλίστε ελαφρά με σκόνη πικρού κακάο. Συνιστούμε τη χρήση καφέ espresso για αυτήν τη συνταγή.

Μέθοδος

Βάλτε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ.

Προσθέστε την άχνη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.

Ανακατέψτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει μια απαλή κρέμα.

Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και διατηρήστε το στο ψυγείο.

 

 

Παρουσίαση

Βάλτε ένα μπισκότο σαβαγιάρ στον πάτο ενός φλυτζανιού για cappuccino.

Προσθέστε ένα μεγάλο κουταλάκι του γλυκού κρέμα μασκαρπόνε.

Ρίξτε τον ζεστό καφέ γύρω από την κρέμα.

Πασπαλίστε ελαφρά με σκόνη πικρού κακάο.

 

Συνιστούμε τη χρήση καφέ espresso για αυτήν τη συνταγή.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Qualità Rossa
Πλήρης, ισορροπημένη, επίμονη γεύση
Τα φυσικά χαρμάνια Brazilian Arabica και Robusta συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα κρεμώδες, ισορροπημένο και πλούσιο σε γεύση espresso. Κόκκινο Ιταλικό Πάθος.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Τονοσαλάτα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ