Τάρτα Mocha

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Η τάρτα Mocha είναι ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο που συνδυάζει την παραδοσιακή υφή της ζύμης τάρτας με την έντονη γεύση της γέμισης γκανάζ. Ιδανική για πρωινό και σνακ.
Συστατικά
  • 60 ml καφές
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 60 ml κρέμα
  • 125 γρ. σκούρα σοκολάτα με 50% κακάο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κακάο
  • 75 γρ. βούτυρο εκχύλισμα
  • βανίλια
  • ξύσμα λεμονιού
Προετοιμασία
Γέμιση γκανάζ

Γέμιση γκανάζ Χτυπήστε στο μίξερ τους δύο κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Αφήστε την κρέμα να βράσει. Προσθέστε τους κρόκους και μαγειρέψτε το μείγμα σε θερμοκρασία μέχρι 90°C. Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

Ζύμη τάρτας

Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κάντε μια τρύπα στο αλεύρι και το κακάο. Βάλτε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Αναμείξτε τα συστατικά και, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε μια λεία ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα. Απλώστε τη ζύμη στη βάση και τις άκρες της φόρμας κέικ σας. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χαράξετε τον πάτο της τάρτας. Ψήστε σε μη αεριζόμενο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει.

Παρουσίαση

Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ, τοποθετήστε τη ζεστή κρέμα γκανάζ επάνω στην τάρτα. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο έως ότου η κρέμα να κρυώσει τελείως. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Μέθοδος

Για την κρέμα γκανάζ

Χτυπήστε στο μίξερ τους δύο κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να είναι απαλό και κρεμώδες.

Αφήστε την κρέμα να βράσει.

Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους και μαγειρέψτε σε θερμοκρασία 90°C.

Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά.

Αδειάστε το μείγμα επάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. 

Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

 

για τη ζύμη

Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Κάντε μια τρύπα στο αλεύρι και το κακάο. 

Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέσα στην τρύπα.

Αναμείξτε τα συστατικά και, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα. 

Απλώστε τη ζύμη στη βάση και τις άκρες της φόρμας κέικ σας. 

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χαράξετε τον πάτο της τάρτας. 

Ψήστε σε μη αεριζόμενο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά.

Αφήστε την τάρτα να κρυώσει.

 

 

Παρουσίαση

Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ, γεμίστε την τάρτα με τη ζεστή κρέμα γκανάζ.

Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο έως ότου η κρέμα να κρυώσει εντελώς. 

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

 

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ