Στήθος ορτυκιού με πουρέ καρότου

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά
Για το ορτύκι
  • 8 στήθη ορτυκιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 8 φύλλα μαρουλιού
  • 60 γρ. λάχανο
  • 4 φύλλα πράσο
  • 10 γρ. μαϊντανό
  • 15 γρ. σκόνη καφέ
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο θέλετε
Για τον πουρέ καρότου
  • 100 γρ. καρότο
  • 40 γρ. πατάτας
  • 40 γρ. βούτυρο
  • αλάτι όσο θέλετε
Προετοιμασία
Συστατικά
Για τη σάλτσα
  • 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. ζωμό βοδινού
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. σκόνη καφέ
  • αλάτι όσο θέλετε
  • 10 γρ. ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
  • 8 μανιτάρια
  • 10 γρ. βούτυρο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 10 γρ. σάλτσα
Προετοιμασία

Προετοιμασία

ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΤΥΚΙ

Κόβετε το λάχανο σε λωρίδες και το βράζετε σε ένα κατσαρολάκι με τα φύλλα μαρουλιού και τα πράσα.
Στη συνέχεια, κόβετε το ορτύκι σε φέτες και κάνετε κιμά το ένα μέρος του. Ψήνετε τον κιμά από το ορτύκι με λάδι, σκόρδο και ψιλοκομμένο θυμάρι. Μόλις μαγειρευτεί, προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και τη σκόνη καφέ.

Τυλίξτε τα φύλλα μαρουλιού και δέστε τα με το πράσο. Μαγειρέψτε τα στο φούρνο για 5 λεπτά στους 160°.

 

Ο ΠΟΥΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟ

Ψιλοκόβετε τις πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια και, στη συνέχεια, τα βράζετε. Κατόπιν, χτυπήστε και φιλτράρετε το μείγμα.

Προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι και ανακατέψτε.

 

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Κόβετε τα μανιτάρια και τα ψήνετε μεταξύ 80°–90°, με βούτυρο και αλάτι.

Προσθέτετε τη σάλτσα πορτοκαλιού.

3-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img1-sx
4-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img2-dx

Παρουσίαση

Για να σερβίρετε το πιάτο, ξεκινήστε τοποθετώντας τον πουρέ στο κάτω μέρος, βάλτε δύο φέτες ορτύκια πάνω στον πουρέ καρότου και, στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και γαρνίρετε με μικρές σταγόνες από τη σάλτσα πορτοκαλιού.

5-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img3-sx
6-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img4-dx

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ