Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Buffalo ΠΟΠ από την Καμπανία
  • 2 γρ. γάλα
  • 180 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 4 χτένια
  • 4 κόκκινες γαρίδες
  • 140 γρ. ξαλμυρισμένος βακαλάος (μέρος του φιλέτου με παχιά σάρκα)
  • 12 σπόροι κάπαρη
  • 180 γρ. βρασμένα φασόλια cannellini (90 g ωμά)
  • 50 γρ. καφέ (espresso ή moka)
  • 12 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι όσο θέλετε
  • Πιπέρι όσο θέλετε
  • Αλεύρι τύπου 00 όσο χρειάζεται
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
  • Βλαστοί παντζαριών όσο χρειάζεται
  • Σκόνη καφέ όσο χρειάζεται
Προετοιμασία
Η ΜΟΥΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΦΕ

Ζεσταίνουμε τα φασόλια για περίπου 8 λεπτά σε μια κατσαρόλα με το μισό βούτυρο και λίγο νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον καφέ και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Όταν γίνουν, εάν είναι απαραίτητο, αναμιγνύουμε και πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομαλή, ομοιόμορφη κρέμα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί καλυμμένο με μεμβράνη.

Προετοιμασία

Η μους φασολιών με γεύση καφέ

Ζεσταίνουμε τα φασόλια για περίπου 8 λεπτά σε μια κατσαρόλα με το μισό βούτυρο και λίγο νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον καφέ και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. 
Όταν γίνουν, εάν είναι απαραίτητο, αναμιγνύουμε και πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομαλή, ομοιόμορφη κρέμα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί καλυμμένο με μεμβράνη.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Η κρέμα μοτσαρέλα Buffalo

Ανακατεύουμε τους κύβους της μοτσαρέλα γρήγορα με το γάλα και λίγο αλάτι. Τέλος, χαρίζουμε υφή στο μείγμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μια απαλή και συμπαγή κρέμα.


Το τραγανό σπανάκι

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα σπανάκι και τα σοτάρουμε γρήγορα στο τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1/2 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
Η ΣΑΛΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, αφήνοντας την ουρά. Κόβουμε τον βακαλάο σε κύβους περίπου 35 γρ. και βγάζουμε τα χτένια από το κέλυφός τους. Σωτάρουμε γρήγορα το ψάρι σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την άλλη 1/2 σκελίδα σκόρδο και ένα κλαδάκι θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε.

Παρουσίαση

Απλώνουμε πρώτα την κρέμα φασολιών και μοτσαρέλας Buffalo και μετά τοποθετούμε το τραγανό σπανάκι. Στη συνέχεια, βάζουμε τα θαλασσινά στην κορυφή και στολίζουμε με φύτρα παντζαριών, το υπόλοιπο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και σκόνη καφέ.

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ