Για το σιρόπι ζάχαρης
Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 9 λεπτά.
Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 9 λεπτά.
Αφήστε τη βανίλια και τη σκόνη καφέ στο αλκοόλ για 7 ημέρες. Φιλτράρετε το υγρό περνώντας το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό ή χοντρό σύρμα επάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει μια χαρτοπετσέτα ή φίλτρο που έχετε προηγουμένως βρέξει και στραγγίξει καλά. Ετοιμάστε τον καφέ espresso. Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης (250 γρ.) με το αλκοόλ. Προσθέστε το espresso και το νερό για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και βάλτε το στην κατάψυξη. Μόλις κρυώσει, το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Για το σιρόπι ζάχαρης
Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 9 λεπτά.
Για το λικέρ
Αφήστε τη βανίλια και τη σκόνη καφέ στο αλκοόλ για 7 ημέρες.
Φιλτράρετε το υγρό περνώντας το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό ή χοντρό σύρμα επάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει μια χαρτοπετσέτα ή φίλτρο που έχετε προηγουμένως βρέξει και στραγγίξει καλά.
Ετοιμάστε τον καφέ espresso.
Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης (250 γρ.) με το αλκοόλ.
Προσθέστε το espresso και το νερό για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και βάλτε το σε κατάψυξη.
Μόλις κρυώσει, το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!