Λικέρ καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
10η

Το διάλειμμα στην καθημερινότητα φωτίζεται από ένα λικέρ καφέ, που ολοκληρώνει τέλεια τα μεσημεριανά γεύματα και τα δείπνα.
Συστατικά
Για το σιρόπι ζάχαρης
  • 250 ml νερό
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
Για τη συνταγή
  • 250 γρ. αλκοόλ 95°
  • 100 ml καφές espresso
  • 25 γρ. σκόνη καφέ
  • 150 ml νερό
  • 2 κλωνάρια βανίλιας
Προετοιμασία
Προετοιμασία του σιροπιού ζάχαρης

Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 9 λεπτά.

Προετοιμασία του λικέρ

Αφήστε τη βανίλια και τη σκόνη καφέ στο αλκοόλ για 7 ημέρες. Φιλτράρετε το υγρό περνώντας το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό ή χοντρό σύρμα επάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει μια χαρτοπετσέτα ή φίλτρο που έχετε προηγουμένως βρέξει και στραγγίξει καλά. Ετοιμάστε τον καφέ espresso. Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης (250 γρ.) με το αλκοόλ. Προσθέστε το espresso και το νερό για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και βάλτε το στην κατάψυξη. Μόλις κρυώσει, το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Μέθοδος

Για το σιρόπι ζάχαρης

Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 9 λεπτά.

 

Για το λικέρ

Αφήστε τη βανίλια και τη σκόνη καφέ στο αλκοόλ για 7 ημέρες.

Φιλτράρετε το υγρό περνώντας το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό ή χοντρό σύρμα επάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει μια χαρτοπετσέτα ή φίλτρο που έχετε προηγουμένως βρέξει και στραγγίξει καλά.

Ετοιμάστε τον καφέ espresso.

Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης (250 γρ.) με το αλκοόλ.

Προσθέστε το espresso και το νερό για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και βάλτε το σε κατάψυξη.

Μόλις κρυώσει, το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Qualità Rossa
Γεμάτη γεύση
Μέσα από τον συνδυασμό των χαρμανιών Brazilian Arabica και Robusta, απολαύστε έναν πλούσιο και ισορροπημένο espresso. Κόκκινο Ιταλικό Πάθος.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ