ΠΙΣΩ
Συνδυασμός καφέ

Χώρος, χρόνος και γεύση

Η αίσθηση που συνδέεται στενότερα με τη μνήμη είναι η αίσθηση της όσφρησης.

 

Ακόμη και μια μικρή υπόνοια μυρωδιάς μπορεί να μας κατακλύσει με αναμνήσεις και με ζωηρές εικόνες και χρώματα του παρελθόντος. Η μυρωδιά μάς επιτρέπει τόσο να ταξιδεύουμε στον χρόνο, όσο και να διανύουμε ασύλληπτες αποστάσεις στον χώρο.

 

Όταν η Lavazza συνεργάστηκε με τον διάσημο σεφ Albert Adrià για να δημιουργήσει έναν μοναδικό συνδυασμό καφέ και τροφίμων, οι μυρωδιές που γέμισαν το δωμάτιο του εστιατορίου του, Enigma, ήταν οι πλούσιες, έντονες νότες του χαρμανιού Lavazza ¡Tierra! Colombia.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Νότες τροπικών φρούτων, γλυκόριζα, φλούδα μοσχολέμονου: ένας συνδυασμός αρωμάτων γεμάτος με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Νότιας Αμερικής που χάρισε έμπνευση στον Adrià και το Lavazza Training Center.

 

Εξαιρετικός συνδυασμός καφέ και τροφίμων είναι αυτός που δένει τις μυρωδιές και τις γεύσεις, τις συνδέει βαθιά και τις εμπλουτίζει, ενώ επιδεικνύει και τη μοναδικότητά τους.

 

Μετά από μια συνεδρία brainstorming, οι δύο ειδικοί της γεύσης έπεσαν στη δουλειά.

 

Ο Albert δημιούργησε ένα εντυπωσιακό πιάτο που συγκεντρώνει την πλούσια γεύση και την κρεμώδη υφή του φουά γκρα, με τις φρέσκες νότες εσπεριδοειδών του περγαμόντου και έναν ελαφρύ, σχολαστικά κατασκευασμένο «αέρα» σάλτσας σόγιας.

Ο Andrea, εξερευνώντας την ξινή φρεσκάδα του περγαμόντου και του γκρέιπφρουτ, δημιούργησε έναν καφέ cold brew, εμπλουτισμένο με σύνθετες εξωτικές γεύσεις από φρούτα του πάθους και μέντα.

 

Οι δύο εξαίσιες γαστρονομικές δημιουργίες, με τον κοινό συνδυασμό αρωμάτων από νότες μελιού, ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, γκρέιπφρουτ και περγαμόντου, είναι τόσο απολαυστικές όσο και αναζωογονητικές.

 

Ο σημερινός τέλειος συνδυασμός:

 

Foie gras confitado con pan de especias, bergamota y aire de salsa de soja fermentado από τον Albert Adrià και Passion Me 2018 από το Training Center μας.