ΠΙΣΩ
Food Pairing

Από απροσδόκητους συνδυασμούς στο ιδανικό ζευγάρι

Με την πρώτη ματιά, κάποια πράγματα φαίνονται πολύ διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ένα άθλημα και μια εμπορική επωνυμία καφέ. Ή τα σπαράγγια και ένας καφές cold brew.

Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που βλέπουν πέρα από αυτές τις επιφανειακές διαφορές. Συνδέουν τις τελείες, βρίσκουν κοινά και, κατά καιρούς, μας οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα απαραίτητα συστατικά; Σκληρή δουλειά, δημιουργικότητα και επιθυμία για πειραματισμό.

Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης Roland-Garros, η Lavazza συνεργάστηκε με δύο βραβευμένους με αστέρι Michelin σεφ και έναν σεφ ζαχαροπλαστικής World Pastry Champion, συνδυάζοντας το πάθος και την τεχνογνωσία του Training Center της Lavazza με δύο έξοχα προϊόντα καφέ που συνδυάζονται με τρόφιμα: Kafa και ¡Tierra! Brasile.

Ο στόχος; Να συμπεριλάβουμε τις αρωματικές νότες των δύο αυτών χαρμανιών της Lavazza στο μενού κορυφαίας γαστρονομίας που αναπτύχθηκε από τους σεφ μας, το οποίο χαρακτηρίζεται από τρεις τέλειους συνδυασμούς καφέ.

Τα ζεύγη είχαν ως «θέμα» τις νότες των ώριμων κερασιών, του μελιού, των χουρμάδων και των γιασεμί για τον Kafa και τη σοκολάτα, την καραμέλα, τα φουντούκια και τα αποξηραμένα φρούτα για τον ¡Tierra! Brasile.

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img04
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img01

Ο Lionel Giraud δημιούργησε το «Esprit d’antipasti, olive café» που συνοδεύεται από μια Voix de la Terre façon sangria. Το μενού της Simone Zanoni περιλάμβανε το «Voilaille au parfum de primavera» με Kafa en chaud-froid miel et romarin. Και το «dulcis in fundo», όπως θα λέγαν (πολύ σωστά σε αυτήν την περίπτωση) οι Ρωμαίοι, το «Choux pas chous au cafè et noisette du Piémont» του Marc Rivière, με Kafa à la presse sur ratafia et citron. 

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img03
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img02