ΠΙΣΩ
Συνδυασμός καφέ

Καφές, τένις και κορυφαία γαστρονομία

Ποιο σημείο συνδέει αυτούς τους τρεις κόσμους; Δυο λέξεις - το πάθος.

Πάθος για την επίτευξη των υψηλότερων προσδοκιών, είτε στο γήπεδο του τένις είτε στην κουζίνα.

Φέτος, κατά τη διάρκεια της συμβολής της Lavazza στο Wimbledon, συνεργαστήκαμε με τρεις κορυφαίους σεφ για να δημιουργήσουμε τρεις αξέχαστους συνδυασμούς, ταιριάζοντας εξαιρετικές συνταγές τροφίμων και καφέ.

Το Training Center (όπου οι barista μαθαίνουν την τέχνη της παρασκευής εκλεκτού καφέ) συνεργάστηκε με τους Brand Ambassador και σεφ της Lavazza, Shaun Ranking, Carlo Cracco και Ernest Knam. Τα αποτελέσματα; Εκπληκτικά.
 

 

Ο Shaun Ranking διερεύνησε τις χαρακτηριστικές νότες μελιού και φουντουκιού του χαρμανιού Alteco, δημιουργώντας ένα πιάτο που συνδυάζει τις λεπτές υφές και τις γεύσεις εκλεκτού κρέατος και ψαριών. Το ονόμασε: When tuna meets veal (Όταν ο τόνος συναντά το μοσχάρι). Το Training Center συνδύασε τη δημιουργία του Shaun με ένα παγωμένο ρόφημα καφέ γαρνιρισμένο με ανάλαφρο αφρό: το «Alteco celebrating Piedmont».
 

02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Ο Carlo Cracco εξερεύνησε το χαρμάνι ¡Tierra!, το εξωτικό άρωμα της Κολομβίας και τις περίπλοκες νότες από γιασεμί, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα γάλακτος, για να δημιουργήσει ένα πιάτο που είναι τόσο εκπληκτικό όσο και διακριτικά περίπλοκο. Το πιάτο του με μελάτο αυγό, άρωμα σαφράν, σπαράγγι και αμύγδαλο έχει πολυεπίπεδο, παρατεταμένο άρωμα και ένα απίστευτα πολύπλοκο μωσαϊκό γεύσεων. Το Training Center το ταίριαξε με έναν μοναδικό συνδυασμό καφέ και βοτάνων, με εκχύλισμα Tierra Colombia, εκλεπτυσμένα βότανα και εσπεριδοειδή.
 

03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Ο Ernest Knam, δημιουργώντας το πιάτο του, τίμησε τον χώρο της δημιουργίας, παρασκευάζοντας ένα επιδόρπιο σε σχήμα μπάλας του τένις για να συνοδεύσει το χαρμάνι μας, Kafa. Το Knamace συνδυάζει το sponge cake, το πιπέρι cumeo, το ημικαραμελωμένο λεμόνι, το γιασεμί, τη μους σοκολάτας και ακόμη και χρυσό, για να δημιουργήσει μια νόστιμη λιχουδιά πάνω σε ένα στρώμα χουρμάδων και σκόνης από κάπαρη. Το Training Center της Lavazza συνδύασε αυτό το αριστούργημα με μια ένεση Kafa που δίνει ενέργεια.
 

04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx