ΠΙΣΩ
TheCoffeeBook

R για τον Robusta

Δημοσιεύθηκε στις 03 Ιουλίου 17

Το Coffea Robusta είναι ένας αειθαλής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια Rubiaceae, του γένους Coffea, και καλλιεργείται για την παραγωγή του espresso, κυρίως στην κεντρική και δυτική Αφρική και την Ασία.

Καλλιεργείται σε υψόμετρα μέχρι και 600 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας, που αποδεικνύεται ανθεκτικό σε ζεστά και υγρά κλίματα με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν κατά καιρούς τους 30°C. Παρέχει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, με το διακριτικό σώμα του να εμπλουτίζεται με νότες σοκολάτας και επίμονη επίγευση.

 

R come Robusta
R come Robusta

Το φυτό παράγει με μεγαλύτερη απόδοση από ό,τι η ποικιλία Arabica, είναι πιο ανθεκτικό σε ασθένειες και περιέχει περίπου διπλάσια ποσότητα καφεΐνης.

 

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Π για τον Πικρόν

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε όπως «Επεξεργασία»

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ όπως «Κρέμα»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για τον Καφέ

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Γ όπως «Γεύση»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Χ για το Χαρμάνι

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε για το espresso

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για το καβούρδισμα

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
R για τον Robusta

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Α για την Άλεση

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ