ΠΙΣΩ
Un minuto
TheCoffeeBook

A για τον Arabica

Δημοσιεύθηκε στις 03 Ιουλίου 17

Πλέον τα δύο τρίτα της παγκόσμιας παραγωγής καφέ προέρχονται από το Coffea Arabica.

Το φυτό αυτό είναι αρκετά εύθραυστο και απαιτεί πιο εντατική περιποίηση από την ποιότητα Robusta.

Οι κόκκοι του έχουν μακρύ ωοειδές σχήμα, πράσινο-μπλε χρώμα και ένα ρηχό ελικοειδές αυλάκι.

Ο ιδανικός βιότοπός του είναι σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 2000 μέτρων: όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο, τόσο καλύτερες είναι οι αισθητήριες ποιότητες των κόκκων.

 

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί και καλλιεργητές καφέ είναι οι χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, αλλά μπορεί να βρεθεί άριστης ποιότητας καφέ και σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας.

 

 

Ο καφές Arabica είναι πολύ αρωματικός, γλυκός και ελαφρώς όξινος.

Το επίπεδο της καφεΐνης είναι χαμηλότερο από αυτό της ποικιλίας Robusta: στον πράσινο καφέ είναι περίπου 1,4%.

 

A come Arabica
A come Arabica

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Π για τον Πικρόν

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε όπως «Επεξεργασία»

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ όπως «Κρέμα»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για τον Καφέ

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Γ όπως «Γεύση»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Χ για το Χαρμάνι

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε για το espresso

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για το καβούρδισμα

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
R για τον Robusta

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Α για την Άλεση

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ