Για τη εξαγωγή της καφεΐνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις: οι οργανικοί διαλύτες (διχλωρομεθάνιο ή οξικός αιθυλεστέρας), νερό ή διοξείδιο του άνθρακα (CO2 σε υγρή ή υπερκρίσιμη κατάσταση).
Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες μεθόδους αφαίρεσης της καφεΐνης, που περιλαμβάνουν την εξάλειψη της καφεΐνης, αλλά επίσης προκαλούν και απώλεια γεύσης, η χρήση του διοξειδίου του άνθρακα μάς επιτρέπει να διατηρήσουμε τα αρωματικά χαρακτηριστικά του καφέ αναλλοίωτα. Αυτός είναι ο λόγος που η Lavazza χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο.