ΠΙΣΩ
TheCoffeeBook

Ε για το espresso

Δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουλίου 17

O espresso αναγνωρίζεται ως ο κατ’ εξοχήν ιταλικός καφές σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία αυτού που οι Ιταλοί ονομάζουν «crema», το καϊμάκι (10% του τελικού όγκου του ροφήματος), με πλούσιο και έντονο άρωμα.

 

 

«Espresso» σημαίνει «παρασκευάζεται στη στιγμή»: αυτό το ρόφημα χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη εκχύλιση από το μηχάνημα (25-30 δευτερόλεπτα), με πίεση 9 bar.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

Η τελειότητα του espresso πηγάζει από το συνδυασμό των τεσσάρων παραγόντων: το χαρμάνι, το άλεσμα, τη μηχανή espresso και την ικανότητα του χειριστή.

 

Πρέπει να σερβίρεται σε φλιτζάνι για espresso σε θερμοκρασία περίπου 75°-80°C και σε ποσότητα 25-30 ml.

 

Η ιδανική «crema» πρέπει να είναι πυκνή, ελαστική, σταθερή και με χρώμα φουντουκιού. Δεν πρέπει ποτέ να έχει φουσκάλες, να είναι λεπτή, πολύ σκούρα ή πολύ ανοιχτόχρωμη.

 

 

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Α για την Άλεση

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
R για τον Robusta

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για το καβούρδισμα

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε για το espresso

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Χ για το Χαρμάνι

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Γ όπως «Γεύση»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για τον Καφέ

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ όπως «Κρέμα»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε όπως «Επεξεργασία»

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Π για τον Πικρόν

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ