«Espresso» σημαίνει «παρασκευάζεται στη στιγμή»: αυτό το ρόφημα χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη εκχύλιση από το μηχάνημα (25-30 δευτερόλεπτα), με πίεση 9 bar.
Δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουλίου 17
«Espresso» σημαίνει «παρασκευάζεται στη στιγμή»: αυτό το ρόφημα χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη εκχύλιση από το μηχάνημα (25-30 δευτερόλεπτα), με πίεση 9 bar.
Η τελειότητα του espresso πηγάζει από το συνδυασμό των τεσσάρων παραγόντων: το χαρμάνι, το άλεσμα, τη μηχανή espresso και την ικανότητα του χειριστή.
Πρέπει να σερβίρεται σε φλιτζάνι για espresso σε θερμοκρασία περίπου 75°-80°C και σε ποσότητα 25-30 ml.
Η ιδανική «crema» πρέπει να είναι πυκνή, ελαστική, σταθερή και με χρώμα φουντουκιού. Δεν πρέπει ποτέ να έχει φουσκάλες, να είναι λεπτή, πολύ σκούρα ή πολύ ανοιχτόχρωμη.