ΠΙΣΩ
Coffee Sips

Ένας πιο αυστραλιανός καφές

Δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουλίου 17

Είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσει κάποιος στους δρόμους της Μελβούρνης, χωρίς να μυρίσει το άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ.

«Εμείς δεν έχουμε μάθει ακόμη καλά αγγλικά!»

Κάπως έτσι είναι πιθανό να απαντήσουν οι κάτοικοι των Carlton και Fitzroy, των δύο σημαντικότερων  ιταλικών προαστίων της Μελβούρνης, παρά το γεγονός ότι έχουν ζήσει στην Αυστραλία για περισσότερο από 50 χρόνια.  Η πρωτεύουσα της πολιτείας Victoria είναι ένα παζλ πολιτισμών, πηγών επιρροών και εμπνεύσεων και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά συνηθισμένα προϊόντα της ιταλικής παράδοσης. Πρώτα απ' όλα:[1]ο καφές.

Το 2014, κάποιοι χρήστες του διαδικτύου δημιούργησαν μια λίστα κατάταξης πόλεων με βάση την ποιότητα του καφέ τους. Η Ρώμη είναι στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από τη Βιέννη. Ο[1]αδιαφιλονίκητος νικητής[2]φαίνεται να είναι η[3]Μελβούρνη. 

 

Σε αντίθεση με εμάς, στην Ιταλία, όπου ο καφές είναι συχνά συνώνυμος με τον espresso, για τους κατοίκους της Μελβούρνης η απάντηση στην ερώτηση «τι καφέ θέλετε;» δεν είναι και τόσο προβλέψιμη.

Καφέδες short black, long black, double shot, cappuccino, flat white, τσάι latte, piccolo, καφές με αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα σόγιας.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε. 

 

Παρόλο που για εμάς, στην Ιταλία, ο καφές είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα ή για να ολοκληρώσουμε ένα γεύμα, για έναν Αυστραλό, μια  κούπα  καφέ flat white είναι η  ιδανική συνοδεία  για ένα καλό βιβλίο ένα ηλιόλουστο απόγευμα Τετάρτης ή για να το απολαύσει κανείς μαζί με ένα πιάτο ζυμαρικών.

 

 

Αλλά πώς και η παράδοση του καφέ γίνεται αισθητή τόσο έντονα σε μια χώρα τόσο μακριά;

«Η απάντηση είναι πραγματικά πολύ απλή. 

 Η προσπάθεια να ανακαλύψουν ξανά τις μυρωδιές και τις γεύσεις της πατρίδας,  πάνω από 17.000 χλμ. μακριά της, πρέπει να αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες πολλών Ιταλών που μετανάστευσαν σε εκείνες τις μακρινές ακτές. Και ίσως να είναι αυτός ο λόγος που, στη Μελβούρνη, η [1]κουλτούρα καφέ  είναι τόσο ισχυρή. Εξάλλου, όσο πιο μακριά [1]είμαστε από την πατρίδα, τόσο πιο Ιταλοί νιώθουμε». 

Αυτά είπε ο Jos Turner, ένας από τους πιο δημοφιλείς baristas στην πόλη, που, χωρίς αμφιβολία, είναι αληθινός γνώστης του καφέ.

 

Τουρίστες λατρεύουν τη Μελβούρνη για τον καφέ και την κουλτούρα του καφέ της. Εδώ υπάρχουν πολλά καταστήματα καφέ, τα οποία στοχεύουν στην υπεροχή και τη συνεχή καινοτομία σχετικά όχι μόνο με το προϊόν, αλλά και με τις μηχανές.
Jos Turner – ένας από τους πιο δημοφιλείς baristas της Μελβούρνης

3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Καθημερινά, πάνω από 30 τόνοι κόκκων καφέ διέρχονται από το λιμάνι της Μελβούρνης , ποσότητα αρκετή για να αποφέρει περίπου 3 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ, ένα  για κάθε κάτοικο  της πόλης. 

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα της Lavazza πραγματοποιούνται στην Αυστραλία: το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου της Lavazza και το Australian Open.

Αλλά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του αυστραλιανού καφέ; Θα αναρωτιόταν κανείς αν είναι τόσο καλός απλά και μόνο[1]επειδή είναι πιο αυστραλιανός.

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Πιείτε έναν καφέ και πληρώστε δύο

Coffee Sips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Η ιστορία του καφέ

Coffee Sips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ιταλικός καφές

Coffee Sips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Λογοτεχνικά καφέ

Coffee Sips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Coffee Culture

Coffee Sips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ένας πιο αυστραλιανός καφές

Coffee Sips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ