Πριν το σερβίρισμά του, ο καφές, από τη σπορά μέχρι το φλιτζάνι του espresso, ταξιδεύει περνώντας από σαράντα ζευγάρια χέρια. Πίσω από καθεμία από αυτές τις μεταβάσεις, υπάρχει ένα πρόσωπο, μια κουλτούρα, μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.
Το 40 Hands είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν τις ζωές τους στο πάθος τους για τον καφέ, ξεκινώντας από τις χώρες προέλευσης. Ακολουθεί μια διαδρομή που ξεδιπλώνεται μέσα από πολλές γενιές και γεωγραφικά πλάτη που ενώνονται με τις ίδιες αξίες: «Σεβασμός, αφοσίωση και υπευθυνότητα, ιδιαίτερα προς τη φύση», λέει ο Enrique Mancilla Oyos, Περουβιανός γεωργός ο οποίος έχει συνεργαστεί μαζί μας για χρόνια.
Οι πρόγονοί του επεξεργάζονταν καφέ στο Nagazú, αλλά τότε δεν υπήρχαν δρόμοι, γι’ αυτό η παραγωγή περιοριζόταν στις ανάγκες της οικογένειας.
«Μετά ήρθα εγώ», μας λέει ο γιος του, Abel, «και σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε και η Lavazza, με το έργο υποστήριξης της κοινότητας που βελτίωσε την παραγωγική μας διαδικασία, παρέχοντάς μας τον εξοπλισμό και τις γνώσεις που χρειαζόμασταν».