Coffee Experience
Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ, με οδηγούς τους ειδικούς μας από το Training Center.

Το Training Center καλύπτει όλες τις κύριες πτυχές της κουλτούρας του καφέ, από τις ρίζες της μέχρι τη γευσιγνωσία και τις επαγγελματικές μεθόδους παρασκευής, χάρη στις λεπτομερείς γνώσεις που προσφέρει η ομάδα των ειδικών μας.

Μέθοδοι παρασκευής

Το Training Center της Lavazza προσφέρει μαθήματα για επαγγελματίες στις μεθόδους παρασκευής καφέ, από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο καινοτόμους.

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΚΑ
ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΚΑ
Κάθε ιταλική οικογένεια έχει μία καφετιέρα moka
Συνώνυμη με τον ιταλικό καφέ, η καφετιέρα moka είναι ίσως το πιο διαδεδομένο εργαλείο μαγειρικής στα ιταλικά νοικοκυριά. Από την εμβληματική Bialetti του 1933, πολλά μοντέλα έχουν κατασκευαστεί βοηθώντας να εξαπλωθεί η παράδοση του ιταλικού καφέ σε όλο τον κόσμο. Είναι εύκολη στη χρήση, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά κόλπα για να φτιάξετε έναν εξαιρετικό καφέ. Η θερμοκρασία του νερού, η ποσότητα του αλεσμένου καφέ, η ένταση της θερμότητας. Ανακαλύψτε όλα τα κόλπα για πετύχετε έναν τέλειο καφέ!
Καφετιέρα chemex
Καφετιέρα chemex
Ο παρασκευαστής καφέ που έχει κατακτήσει το MoMa
H καφετιέρα Chemex με μοναδικό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό αποτελεί τον πιο διαδεδομένο παρασκευαστή καφέ και εφευρέθηκε από έναν Γερμανό χημικό στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1941. Η γοητεία της βρίσκεται στο τελετουργικό που συνοδεύει την εκχύλιση του καφέ: η επιλογή του φίλτρου, η τεχνική περίχυσης του νερού, η χρονομέτρηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο κομψός παρασκευαστής στάλαξης εκτίθεται τώρα στο MoMa, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.
COLD BREW
COLD BREW
Ένα διεθνές αστέρι
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν τον παρασκευασμένο με τη μέθοδο cold brew καφέ τον πιο διάσημο στον κόσμο του καφέ, αλλά οι πρώτες μαρτυρίες για την κατανάλωσή του έρχονται από την Ιαπωνία του 1600. Από εκεί έφτασε στον υπόλοιπο κόσμο από Ολλανδούς εμπόρους, γι’ αυτό αποκαλείται επίσης ολλανδικός καφές ή καφές του Κιότο. Για την παρασκευή του, χρειάζεστε ένα πύργο cold brew και... πολλή υπομονή! Το μυστικό αυτής της προετοιμασίας βρίσκεται στην αργή κίνηση, σταγόνα με σταγόνα, του νερού μέσα στον αλεσμένο καφέ.
ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΦΕ
ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΦΕ
H προετοιμασία με τις χίλιες λεπτομέρειες
Ο ιστορικός ναπολιτάνος παρασκευαστής καφέ στην πραγματικότητα προέρχεται από τη Γαλλία και φημολογείται ότι σχεδιάστηκε από τον παριζιάνο Morize το 1819. Ανά τους αιώνες, ωστόσο, το cuccumella έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της κουλτούρας και της παράδοσης της Νάπολης. Πολύτιμη και περίπλοκη σαν χημική εξίσωση, η προετοιμασία του ναπολιτάνου παρασκευαστή καφέ απαιτεί πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια: εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το πώς να απολαύσετε 'na tazzulella τέλειου καφέ!
ΕΜΒΟΛΟ Ή FRENCH PRESS
ΕΜΒΟΛΟ Ή FRENCH PRESS
Ιδανικός για καφέ, αλλά και για τσάι και αφεψήματα
Έμβολο, French press, melior, cafetière à piston, παρασκευαστής γαλλικού καφέ: αυτό το σύστημα εκχύλισης είναι γνωστό με τόσα ονόματα όσα και οι χώρες στις οποίες χρησιμοποιείται. Ιδανικό για προετοιμασία τσαγιού και αφεψημάτων, διαθέτει ιδιαίτερη σχεδίαση και μοναδική τεχνική για το διαχωρισμό του νερού από τον αλεσμένο καφέ. Όποιο ρόφημα και αν προτιμάτε, μπορείτε να ανακαλύψετε τα μυστικά για να το χρησιμοποιήσετε στο μέγιστο.
ESPRESSO
ESPRESSO
Espresso σημαίνει «παρασκευασμένος στη στιγμή»
Η πρωτότυπη μηχανή espresso παρουσιάστηκε στην παγκόσμια έκθεση του Παρισιού το 1855. Μια ειδική τεχνική εκχύλισης κάνει τον espresso ένα συμπυκνωμένο ρόφημα, με έντονη γεύση και άρωμα.
Espresso: Ιταλικός καφές σε όλο τον κόσμο


Ο espresso έχει αναγνωριστεί ως o απόλυτος ιταλικός καφές. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η συμπαγής κρέμα, η πλούσια γεύση και το έντονο άρωμα. Η κατανάλωση ενός espresso είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία αισθήσεων που συνδυάζει όραση, οσμή και γεύση.

banner-mobile
Οι Ρίζες του Καφέ: η προέλευση του καφέ
Η Lavazza ήθελε να γιορτάσει τις ιστορικές ρίζες του μοναδικού αυτού προϊόντος. Οι Ρίζες του Καφέ (Coffee Roots) είναι ένα ταξίδι που αναζητά την προέλευση του καφέ, τον μαγικό κόκκο, καθώς μετανάστευσε προς το δυτικό κόσμο, και διερευνά τον ρόλο που έπαιξε σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Το έργο αυτό, το οποίο έγινε βιβλίο από το «γαστρονόμο» δημοσιογράφο Vittorio Castellani (με το ψευδώνυμο σεφ Kumalè), διερευνά τους χιλιάδες τρόπους με τους οποίους ο καφές έχει προσαρμοστεί για να καλύψει τα γούστα και τις συνήθειες των πολλών διαφορετικών ανθρώπων που τον πίνουν κάθε μέρα.

Αν και σήμερα o espresso μπορεί να θεωρηθεί «η καθολική γλώσσα του καφέ, κοινή στις πέντε ηπείρους, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε χώρα έχει τις δικές της «τοπικές διαλέκτους» που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα: τελετουργίες, τελετές, συνήθειες και τρόπους κατανάλωσης καφέ που σχετίζονται με επιμέρους παραδόσεις» (σεφ Kumalè).
Παραδοσιακές συνταγές

Η προετοιμασία του καφέ είναι μια υψηλή τέχνη που φέρει μαζί της ιστορίες και παραδόσεις από όλο τον κόσμο.