ζήστε νέους τρόπους απόλαυσης ενός espresso
Το Coffee Design είναι σχεδιασμός τροφίμων για τον καφέ. Αν και μέχρι πριν από λίγα χρόνια αυτό το πεδίο δεν υπήρχε, η Lavazza μετέτρεψε το coffee design σε μια πραγματική τέχνη. Μέσα στο Training Center υπάρχει ένα εργαστήριο αφιερωμένο αποκλειστικά στο Coffee Design, όπου αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα και πειραματιζόμαστε με νέους συνδυασμούς γεύσεων και εργαλεία για την παρασκευή και το σερβίρισμα του καφέ. Η καινοτομία και η εμπειρία της Lavazza είναι τα απαραίτητα σημεία εκκίνησης για αυτές τις καταπληκτικές δημιουργίες.
Το 1998, η ομάδα στο Training Center της Lavazza κλήθηκε να αναζητήσει νέες συνταγές με βάση τον καφέ για το San Tommaso 10, τις εγκαταστάσεις που άνοιξαν για τα εκατοστά γενέθλια της Lavazza στην ιστορική έδρα της εταιρείας, το παντοπωλείο του Luigi Lavazza. Το πρώτο μενού περιλάμβανε καφέ tiramisu, bicerin του Τορίνο, καφέ με μέντα και μια ποικιλία από νέα αλκοολούχα ποτά με βάση τον καφέ.
Το 2000, κατόπιν αιτήματος της Lavazza, η Fabbri 1905, η κορυφαία ιταλική εταιρεία παραγωγής σιροπιών, ανέπτυξε και παρήγαγε ένα ειδικό σιρόπι πορτοκαλιού που συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ. Προστέθηκαν, επίσης, οι γεύσεις φουντουκιού, αμαρέτο και σοκολάτας για να δημιουργήσουν μια ποικιλία αρωμάτων που ενισχύει το άρωμα του καφέ.
Η υφή γάλακτος είναι το αρχικό συστατικό πολλών νόστιμων συνταγών που δημιουργήθηκαν από την ομάδα της Lavazza. Φτιαγμένη από γαλακτωματοποιημένες πρωτεΐνες αποβουτυρωμένου γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα, η υφή γάλακτος είναι ελαφριά, χαμηλή σε θερμίδες και απολαυστική για τον ουρανίσκο και αποτελεί την ιδανική βάση για τη συλλογή προϊόντων I Piaceri del Caffè.
Η «I Piaceri del Caffè», μια συλλογή από πρωτότυπες συνταγές, επινοήθηκε με τη χρήση νέων ειδών από σιρόπια πορτοκάλι και λεμόνι, υπέροχες δημιουργίες που ταιριάζουν απόλυτα με το γάλα και τον καφέ, και συμπεριλαμβάνει τις εξελίξεις στην έρευνα για την υφή γάλακτος της Lavazza. Οι συνταγές που αναπτύσσονται από την ομάδα Lavazza παίζουν με τις αρχικές υφές και θερμοκρασίες και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον Espresso Crema, που χαρακτηρίζεται από ένα στρώμα σιροπιού, ένα στρώμα espresso και, στη συνέχεια, ένα στρώμα υφής γάλακτος, τον κρύο cappuccino, έναν espresso, αποβουτυρωμένο γάλα, ζάχαρη, πάγο και σκόνη κακάο, αναμεμειγμένα μαζί στο μίξερ, και τον Cappugiro, τον «ανάποδο» cappuccino με μια στρώση κρέμας καφέ πάνω από το υγρό γάλα.
Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας της ομάδας Lavazza με τον Ferran Adrià, πρωταθλητή της υψηλής, avant-garde γαστρονομίας, ήταν ο Èspesso. Ο Èspesso είναι ένας στερεός espresso, που επιτυγχάνεται αναμειγνύοντας ζελατίνη και ζάχαρη σε ένα σιφόνι καφέ. Ο Ισπανός σχεδιαστής Toni Segarra δημιούργησε το ανάποδο φλιτζάνι espresso, ειδικά για αυτόν τον Èspesso, για να συμβολίσει τον πρώτο στερεό καφέ στην ιστορία, και σχεδίασε, επίσης, το διάτρητο κουτάλι, το οποίο έχει γίνει συλλεκτικό κομμάτι.
Το Cookie Cup ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του σχεδιαστή Enrique Sardi, του ζαχαροπλάστη Lello Parisi και της ομάδας της Lavazza: το φλιτζάνι-μπισκότο που μπορεί να καταναλωθεί αφού απολαύσετε τον espresso που περιέχει. Η γλυκιά ζύμη κουρού, παχύτερη από ό,τι στην παραδοσιακή συνταγή, τοποθετείται και ψήνεται σε ειδικά καλούπια για να πάρει το σχήμα του φλιτζανιού για espresso Lavazza Segno. Το εσωτερικό του φλιτζανιού καλύπτεται με ειδικό γλάσο ζάχαρης για να αντέξει την υψηλή θερμοκρασία του καφέ espresso, κατά την κατανάλωσή του.
Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το λανσάρισμα του Ημερολογίου Lavazza 2004με τίτλο «Planeta Espresso» από τον Thierry Le Gouès. Για τη διακόσμηση του αυθεντικού ιταλικού espresso χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από gourmet macaroon, έτσι ώστε να μοιάζει με τη γεμάτη κρατήρες επιφάνεια ενός πλανήτη.
Το Passion>Me είναι ένας ασυνήθιστος συνδυασμός καφέ και τροπικών φρούτων, που δημιουργούν ένα καταπληκτικό, μη αλκοολούχο κοκτέιλ. Ένα ευχάριστο, δροσιστικό ποτό που φτιάχνεται σε σέικερ, αναμειγνύοντας χυμό φρούτων του πάθους με γλυκό καφέ espresso, πάγο και φρέσκο δυόσμο σε ποτήρι που σχεδιάστηκε από τον Claudio Caramel και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza.
Μια σύνθετη και εξελιγμένη τεχνική για ένα εντελώς εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η σφαιροποίηση, μια τεχνική που αναπτύχθηκε και προωθήθηκε από τον Ferran Adrià, εφαρμόζεται στον καφέ για να δώσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα: υγρός καφές αναδύεται μέσα από μια διαφανή μεμβράνη, η οποία εκρήγνυται στον ουρανίσκο για να απελευθερώσει πλήρως το άρωμά του.
Το coffee caviar είναι άλλο ένα προϊόν-έκπληξη που φτιάχνεται με σφαιροποίηση, την ίδια τεχνική που χρησιμοποιείται για τον Coffeesphere. Μικρές σταγόνες καφέ και αλγινικές ενώσεις προστίθενται, με μια σύριγγα, σε αραιωμένο χλωριούχο ασβέστιο. Αυτό δημιουργεί έναν μεγάλο αριθμό μικρών σφαιρών που προκαλούν μυριάδες μικρές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Το αποτέλεσμα είναι, ίσως, ακόμα πιο εκπληκτικό.
Δύο προϊόντα Lavazza με θέμα τον κόσμο των τσίρκων: το coffee lollipop και το ποπ κορν καφέ. Το γλειφιτζούρι φτιάχνεται με μια βάση από ζάχαρη, νερό και γλυκόζη, στα οποία προστίθεται, όταν είναι ζεστά, καφές σε σκόνη. Το παραδοσιακό ποπ κορν καραμελώνεται με ζάχαρη και πασπαλίζεται με αλεσμένο καφέ.
Ένα ακόμη προϊόν εμπνευσμένο από τον κόσμο των τσίρκων: καφές με μαλλί της γριάς. Μια λαχταριστή, διασκεδαστική συνταγή που βασίζεται σε λεπτοαλεσμένο, λυοφιλιωμένο καφέ. Ποιος είπε ότι το μαλλί της γριάς είναι μόνο για παιδιά;
Μια ιδέα του Ferran Adrià που στη συνέχεια τελειοποιήθηκε από την ομάδα του Training Center, οι μους Tandem & Le Voglie λανσαρίστηκαν από τη Lavazza σε τρεις γεύσεις (φουντούκι, σοκολάτα και γάλα). Προκειμένου να σερβιριστεί το προϊόν μαζί με καφέ ή cappuccino, δημιουργήσαμε το Double Cup, το οποίο κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και διαθέτει ένα διαχωριστικό που δημιουργεί δύο ξεχωριστά τμήματα.
Προετοιμάζεται και ζεστός και κρύος. Ο Cappuccino Nitro παρασκευάζεται με υγρό άζωτο στους -196°C. Σε θερμοκρασία δωματίου, το τελικό προϊόν έχει μια τραγανή παγωμένη μαρέγκα στο εξωτερικό και κρεμώδες εσωτερικό. Είναι ένα είδος μίνι μπισκότου cappuccino, που επιτυγχάνεται με εξαιρετικά εξελιγμένες τεχνικές.
Ο Cremespresso είναι μια νέα ερμηνεία της «panera», ενός παραδοσιακού γενοβέζικου σεμιφρέντο με κρέμα και καφέ που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 150 χρόνια. Είναι κάτι περισσότερο από ένα σορμπέ: είναι ένας βελούδινος καφές ή, καλύτερα, ένα πόσιμο παγωτό. Σερβίρεται σε ένα δοχείο που είχε ξεκάθαρα ως έμπνευση το κλασικό χωνάκι του παγωτού.
Κανέλα, κάρδαμο, άνθη από πικρό πορτοκάλι και ροδοπέταλα - αυτές είναι οι τέσσερις αρωματικές νότες του διαλύματος νερού και αλκοόλης που χαρακτηρίζουν τον Espresso da Meditazione. Σερβιρισμένος σε ποτήρι balloon, ο Espresso da Meditazione προορίζεται για αργή και χαλαρωτική απόλαυση.
Στο hot coffee egg χρησιμοποιείται η ίδια τεχνική σφαιροποίησης που αναφέραμε προηγουμένως, με τη διαφορά ότι τα συστατικά τοποθετούνται ανάποδα, ώστε το προϊόν να μπορεί να θερμανθεί. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικό τηγανιτό αυγό καφέ.
Pasas είναι οι σταφίδες στα ισπανικά. Για να παρασκευάσετε αυτόν τον καφέ-οφθαλμαπάτη, μια απόλαυση για τα μάτια αλλά και τον ουρανίσκο, πρέπει να αφήσετε το προϊόν της αντίστροφης σφαιροποίησης (της διαδικασίας που χρησιμοποιούμε για να παρασκευάσουμε το Hot Coffee Egg) να αφυδατωθεί σε κρυσταλλική ζάχαρη. Το αποτέλεσμα μοιάζει με «μούρο από καφέ», παρόμοιο με σταφίδα σε όψη και υφή.
Αυτή η νέα εκδοχή του παραδοσιακού bicerin του Τορίνο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνική του hot coffee egg και σερβίρεται με κουτάλι σε βάση υγρής κρέμας, πασπαλισμένο με ζεστή σοκολάτα.
Ένας κύβος παγωμένου καφέ βουτηγμένος σε υγρό άζωτο και στη συνέχεια βυθισμένος σε ζεστή σοκολάτα. Όταν διατηρείται στο ψυγείο, ο καφές μέσα στη σοκολάτα λιώνει και «παγιδεύεται» από το στρώμα σοκολάτας.
Αποτέλεσμα της συνεργασίας του σεφ Carlo Cracco με την ομάδα της Lavazza είναι το Coffee Lens, ένα ειρωνικό αφιέρωμα στην μυωπία. Ο καφές, αναμεμειγμένος σε σταθερή θερμοκρασία με φυτική ζελατίνη, διαμορφώνεται για να έχει το σχήμα και την υφή ενός πραγματικού φακού επαφής. Το Coffee Lens είναι ένα ειδικό ζελέ από καφέ, που σερβίρεται σε παραδοσιακές αυθεντικές θήκες φακού, προσφέροντας μια πρωτότυπη εμπειρία γεύσης και σχεδιασμού τροφίμων.
Το τραγανό γλάσο από καφέ και σοκολάτα στο εξωτερικό περικλείει τον γευστικό μαλακό πυρήνα του Èspesso Cappuccino, που προετοιμάζεται σε υγρό άζωτο. Είναι η απόλυτη απόλαυση για τον ουρανίσκο, που συνδυάζει πικρές και γλυκές γεύσεις, τραγανές και μαλακές υφές.
Η νοστιμιά του παγωτού Cappuccino ενισχυμένη με μια καταπληκτική δομή με έγχυση αέρα. Ο Lavazza Cremespresso είναι ιδανικός για την τεχνική με σιφόνι. Το αποτέλεσμα είναι μια παγωμένη μους, η οποία δίνει μια νέα διάσταση στην ανάλαφρη υφή του παγωτού.
Το Bacio al Caffè είναι μια σοκολάτα με μαλακό εσωτερικό. Μια δημιουργία του Guido Gobino, του γνωστού μάστερ της σοκολάτας από το Τορίνο, για το λανσάρισμα του Ημερολογίου Lavazza 2010, που περιέχει κακάο, ζάχαρη, αμύγδαλα Noto, ρούμι και γέμιση από τούρκικο αλεσμένο καφέ. Όλα αυτά περικλείονται σε σκούρα σοκολάτα ανώτερης ποιότητας.
Το «Made in Italy», θέμα του Ημερολογίου Lavazza 2010, οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ως φόρο τιμής στην ιταλική σημαία. Μια γουλιά espresso εμπλουτισμένη με νόστιμα κρεμώδη χαρμάνια. Τα χρώματα είναι το κλασικό πράσινο, λευκό και κόκκινο της σημαίας, εμπλουτισμένα με τα αρώματα της μέντας, του αμυγδάλου και της φράουλας.
Μια νέα εκδοχή του κλασικού σικελιανού ποτού με μια μοντέρνα πινελιά. Η προετοιμασία σε πραγματικό χρόνο με υγρό άζωτο παγώνει ταχύτατα τον καφέ και παγιδεύει όλο το άρωμα του espresso. Διακοσμείται με πέρλες κρέμας που παρασκευάζονται με την ίδια τεχνική, για να ολοκληρωθεί η ισορροπία της συνταγής.
Το παγωτό Cremespresso βασίζεται σε μια πολύ γνωστή συνταγή της Lavazza, του Cremepresso, και περιλαμβάνει 15 espresso που φτιάχνονται επί τόπου και, στη συνέχεια, έρχονται σε θερμοκρασία που κάνει την υφή τους παρόμοια με αυτή του παγωτού μηχανής. Σερβίρεται σε τραγανό χωνάκι.
Μια αρωματισμένη με καφέ, semi liquid panna cotta που συνδυάζεται τέλεια με μαρμελάδα πορτοκάλι και απολαμβάνεται με καλαμάκι. Νέες υφές συνδυάζονται σε αυτό το μοναδικό ιταλικό προϊόν.
Χρησιμοποιώντας αντίστροφη σφαιροποίηση, το Coffee Ambra αποτελεί ένα κλασικό κοκτέιλ για μετά το δείπνο σας, όπως το Sambuca con la Mosca, αλλά με μια καινοτόμα πινελιά. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερα ρεαλιστική σφαίρα που μοιάζει απίστευτα με σταγόνα κεχριμπαριού.
Η Lavazza παρουσιάζει το Geloespresso, έναν νέο τρόπο για να ετοιμάζετε και να απολαμβάνετε τον κλασικό ιταλικό κρύο καφέ. Ο αυθεντικός ιταλικός espresso, με τον μοναδικό του χαρακτήρα, περνάει γρήγορα μέσα από πάγο σε ένα Coffee Cooler, για να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ πλούσιας και αναζωογονητικής φρεσκάδας που ξεδιψά τις αισθήσεις.
Το τμήμα καινοτομίας της Lavazza υπογράφει έναν νέο κλασικό καφέ. Το Gelato Espresso παρασκευάζεται σε μηχανή γρανίτας και σερβίρεται γρήγορα σε χωνάκι ή ποτήρι. Η αρχική πηχτή αλλά βελούδινη υφή αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη πριν από την παγωμένη έκρηξη του πραγματικού καφέ espresso της Lavazza που θα σας συναρπάσει.
Το Coffee Sponge, το Τιραμισού και το Sacher scomposta είναι προϊόντα του Coffee Design που χαρακτηρίζονται κυρίως από υγρά συστατικά τα οποία, μόλις μαγειρευτούν στον φούρνο μικροκυμάτων, φουσκώνουν και δημιουργούν μαλακές και αφράτες υφές για συνταγές με βάση τον καφέ.
Ένα κράκερ από καφέ, με γλυκιά αλλά και αλμυρή γεύση, που αποτελείται από ζάχαρη, κακάο, καφέ και αλεύρι από ποπ κορν. Γρήγορο στην παρασκευή, είναι το νόστιμο και απόλυτα ιδανικό συνοδευτικό του espresso Lavazza
Μια γλυκιά μους με σελινόριζα και φουντούκι γαρνιρισμένη με κομμάτια κακάο και καραμελωμένο καφέ που έχει αλεστεί δύο φορές, και ένα αυθεντικό grissino καφέ που σας επιτρέπει να γευτείτε, με ασυνήθιστο τρόπο, τη βελούδινη υφή και την ενδιαφέρουσα γεύση της μους.
Το 2014 δημιουργήθηκαν τα Lavazza Coffeetails, δύο προϊόντα που επινοήθηκαν για να εισάγουν τον καφέ στον κόσμο των κοκτέιλ με εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις, όπως γάλα αμυγδάλου και βύσσινο, τα Coffeetails σερβίρονται σε ένα αληθινά ντιζαϊνάτο χαρτόνι με κυκλικά σχήματα και αντιθέσεις χρωμάτων. Αυτή η τοποθέτηση επιτρέπει τα διάφορα συστατικά του προϊόντος να σερβίρονται ξεχωριστά, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να τα συνδυάσουν πριν τα απολαύσουν. Το αποτέλεσμα είναι ο τέλειος συνδυασμός του τελετουργικού του καφέ και της καινοτομίας στον κόσμο των κοκτέιλ! Το όνομα και το εμπορικό σήμα των κοκτέιλ είναι καταχωρισμένα και προσφέρονται σε πολλές εκδηλώσεις με την επωνυμία της Lavazza.
Το 2005 δημιουργήθηκε ένα προϊόν συνεργασίας από τη Lavazza και τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Ferran Adrià, το «cappuccino bite», μια λυοφιλιωμένη μους που μοιάζει με μπισκότο και λιώνει στο στόμα. Το προϊόν βρίσκεται ήδη στην εξέδρα εκτόξευσης στη Γαλλική Γουιάνα με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ένα τιραμισού όπου οι ρόλοι των κλασικών συστατικών έχουν αντιστραφεί. Το μπισκότο γίνεται φύλλο κακάο, ο καφές μετατρέπεται σε αέρα μέσω κρυοεκχύλισης και το μασκαρπόνε έχει έναν πιο ελαφρύ ρόλο. Η ελαφρότητα στις υφές των στρώσεων εξισορροπείται από τις γεύσεις των υλικών και το επιδόρπιο ολοκληρώνεται με πασπάλισμα αλεσμένου καφέ.
Κεντρικό σημείο της συνταγής είναι ο πυρήνας από υγρό καφέ που επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας αντίστροφης σφαιροποίησης του Ferran Adrià. Η βάση είναι ένα κραμπλ με αλατισμένο καφέ, όπου το coffeesphere είναι τυλιγμένο σε λευκή σοκολάτα και καφέ. Όταν το κόβετε, ανακαλύπτετε τη γλυκιά έκπληξη διαφόρων υφών και αρωμάτων.
Αυτή η σούπα γάλακτος, με λίγα απλά συστατικά, θυμίζει έντονα το παρελθόν και τις αγροτικές παραδόσεις, που είναι και η πηγή έμπνευσής της. Η βάση από καραμελωμένο ψωμί ταιριάζει τέλεια με την γκανάζ από καφέ. Σερβίρεται σε μια βελούδινη κρέμα γάλακτος και αρωματίζεται με αλεσμένο τούρκικο καφέ.
Αυτές οι τρεις μικρές, τραγανές μαρέγκες δημιουργήθηκαν με τον στιγμιαίο καφέ Lavazza (έναν υψηλής ποιότητας διαλυτό καφέ). Σερβιρισμένες μαζί με ένα κλασικό φλιτζάνι espresso, μετατρέπουν ένα «must», όπως ο espresso, σε μια πραγματική εμπειρία Coffee Design.
Το καραμελοποιημένο ζελεδάκι με την ιδιαίτερη κρυσταλλική υφή του και την cold brew βάση (εκχύλιση παγωμένου καφέ) παρουσιάστηκε στο Identità Golose 2015 και αποτελεί φόρο τιμής στον κόσμο του καφέ. Φέρει την υπογραφή της διεθνούς φήμης γκουρμέ σεφ ζαχαροπλαστικής Loretta Fanella.
Μια σφολιάτα από καφέ με ιδιαίτερη γεύση και βουτυρένια, αρωματική υφή που ταιριάζει τέλεια σε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Ιδανικό για brunch και ευρωπαϊκό πρωινό, ταιριάζει υπέροχα με μαρμελάδα πορτοκάλι και φουά γκρα.
Το Terrain de café, μια δημιουργική ιδέα που αναπτύχθηκε από το Training Center της Lavazza, αποτελεί φόρο τιμής στο πιο διάσημο τουρνουά του κόκκινου τερέν. Μια ganache φουντουκιών πνιγμένη στον καφέ, σε πορτοκαλί χρώμα προς τιμήν των γηπέδων του Roland Garros. Η στρώση του καφέ είναι μια νέα αλμυρή ζύμη της οποίας το 30% αποτελείται από το κατακάθι του καφέ. Η μπάλα του τένις στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι τίποτα άλλο από μια πραλίνα φουντουκιού με λευκή σοκολάτα και λεμόνι από τον G. Gobino.
Αυτό το προϊόν επαναπροσδιορίζει τον καφέ macchiato ως ένα ζελέ espresso με πέρλες κρέμας. Οι πέρλες αυτές δημιουργούνται με το σκεύος «caviarera», το οποίο, με τη χρήση υγρής κρέμας, απελευθερώνει το προϊόν μέσα σε μια εκχύλιση αζώτου. Η χαμηλή θερμοκρασία (-196°C), μετατρέπει την κρέμα σε μικρές λευκές πέρλες των οποίων η γεύση και η υφή δημιουργούν μια μαγική αντίθεση με το ζελέ καφέ. Είναι μια ευφάνταστη νέα εκδοχή του καφέ macchiato στην οποία ο espresso είναι ένα ανάλαφρο ζελέ. Το υγρό άζωτο μετατρέπει την υγρή κρέμα σε παγωμένες πέρλες που ολοκληρώνουν τη συνταγή με μια ευχάριστη αντίθεση υφών και θερμοκρασιών.
Το Coffeetail n. 50, εμπνευσμένο από την πιο πρόσφατη εκδήλωση απονομής βραβείων «Τα 50 καλύτερα του Λονδίνου», είναι ένα κοκτέιλ με βάση τον καφέ Kafa της Lavazza, ο οποίος μουλιάζει σε κρύο νερό για 12 ώρες (κρύα εκχύλιση), και στον οποίο προστίθενται Havana Club και φλούδες λεμονιού. Το αποτέλεσμα είναι μια δημιουργία που θυμίζει το κλασικό Cuba Libre και σερβίρεται σε μικρά διαφανή βάζα, ακολουθώντας την πρόσφατη τάση σερβιρίσματος σε βάζα μαρμελάδας.
Σχεδιασμένο από τον Ισπανό σχεδιαστή Toni Segarra, αυτό το διάτρητο κουτάλι αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το Èspesso, τον πρώτο στερεό καφέ στην ιστορία. Η τρύπα στο κέντρο έχει σκοπό να τονίσει τη σταθερή υφή του Èspesso.
Σχεδιασμένο από τον Claudio Caramel και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, το ποτήρι Passion>Me είναι ένα σέικερ για κοκτέιλ που συνδυάζει την παραδοσιακή λειτουργικότητα με μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση στο σερβίρισμα. Το κοκτέιλ Passion>Me σερβίρεται με τα βασικά συστατικά έτοιμα στο ποτήρι, στο οποίο τοποθετείται στη συνέχεια το αναποδογυρισμένο καπάκι που περιέχει τον καφέ espresso. Ο καταναλωτής προσθέτει τον καφέ μέσα στα υπόλοιπα συστατικά, δημιουργώντας το δικό του κοκτέιλ.
Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, το Double Cup είναι εμπνευσμένο από τον αυθεντικό βιενέζικο καφέ, στον οποίο σέρβιραν ξεχωριστά την κρέμα από τον καφέ. Το Double Cup συνδυάζει μοντέρνα σε ένα φλιτζάνι τις γεύσεις δύο προϊόντων που διαφέρουν στην υφή και τη θερμοκρασία, των σπεσιαλιτέ Tandem Espresso και Tandem Cappuccino.
Η απόλυτη έκφραση της κουλτούρας του καφέ σε όλες τις μορφές της, ο παρασκευαστής Cuor di Crema καπουτσίνο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ομάδας Lavazza στο Training Center και της Επιχειρηματικής Μονάδας Εξοπλισμού. Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, το Cuor di Crema είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας καπουτσίνο στο σπίτι, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από νόστιμα ζεστά και κρύα ροφήματα εμπνευσμένα από την ιταλική παράδοση του καφέ.
Ένας απλός αλλά και ιδιοφυής τρόπος για να ανακατεύετε τη ζάχαρη στον καφέ σας χωρίς να σπάσετε το καϊμάκι και διατηρώντας όλο το άρωμα του espresso. Το Espoon είναι ένα κουτάλι του καφέ με μια τρύπα στο κέντρο, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη Lavazza από τον σχεδιαστή Davide Oldani, έναν από τους πιο γνωστούς σεφ και σχεδιαστές στον κόσμο. Όταν το Espoon έρχεται σε επαφή με το καϊμάκι του espresso, αποτρέπει τη διασπορά του αρώματος και δεν αφήνει τον καφέ να κρυώσει πολύ γρήγορα, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά κουταλάκια του καφέ.
Αυτό το καινοτόμο εργαλείο καφέ χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του Geloespresso, του νέου τρόπου για να απολαύσετε τον κλασικό παγωμένο καφέ. Σε αυτό το δοχείο, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, βάζετε πρώτα τον πάγο και στη συνέχεια το ζεστό espresso. Προσθέτετε ζάχαρη, κατά βούληση. Σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ο καφές διεισδύει στον πάγο μέσα από μια ειδικά βαθμονομημένη οπή στο κάτω μέρος του ποτηριού, και ψύχεται μέχρι το ιδανικό σημείο. Ένα μαγικό κόλπο, απλό και συνάμα περίπλοκο, που απολαμβάνετε με το διάφανο Coffee Cooler.
Αυτό το πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία ρόφημα, το οποίο έκανε πάντα τη Lavazza να ξεχωρίζει, χρειάζεται και το σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό. Το νέο, αποκλειστικό μίξερ πολλαπλών χρήσεων είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης αναζήτησης της εταιρείας για καινοτόμες λύσεις. Το μίξερ πολλαπλών χρήσεων αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Training Center της Lavazza και την Επιχειρηματική Μονάδα Εξοπλισμού και είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε γρήγορα και τέλεια όλες τις σπεσιαλιτέ EspresSOunique, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από άλλα ζεστά και κρύα ροφήματα. Εξαιρετικά πρακτικό και ευέλικτο, σας επιτρέπει να ετοιμάσετε αφρόγαλα για καπουτσίνο, ζεστή σοκολάτα, παγωμένο καφέ και πολλές άλλες καινοτόμες συνταγές. Διαθέτει διάφορες λειτουργίες και μπορεί να προετοιμάσει έως και 4 μερίδες κάθε φορά. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το αυθεντικό σύστημα πολλαπλών ροφημάτων συνδυάζει σε ένα μόνο σκεύος τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία ενός μπαρ.
Μετά το διάτρητο Espoon, η ομάδα στο Training Center και ο Davide Oldani δημιούργησαν το Ecup: το αεροδυναμικό, κομψό φλιτζάνι espresso με την μία του πλευρά να σχηματίζει μια απότομη γωνία, επιτρέποντας στον espresso να κυλήσει ομαλά από το ακροφύσιο της μηχανής. Διαθέτει έναν ειδικό θάλαμο αέρα που απομονώνει τον καφέ για να αποφευχθεί το ζεμάτισμα και δύο μικρές κοιλότητες για να πιάσετε το φλιτζάνι. Με το Ecup, ο espresso γλιστράει σταδιακά μέσα στο φλιτζάνι, έτσι ώστε να παραμείνει ανέπαφη η κρέμα και να διατηρηθούν στο έπακρο η γεύση και το άρωμα.