Οπρώην «centrale» της Enel, ή «σταθμός παραγωγής ενέργειας» στην via Bologna χτίστηκε το 1897 από έναν μηχανικό με έδρα το Τορίνο, τον Ermenegildo Perini για την Società Anonima Elettrica Alta στην Ιταλία. Το έργο, που σχεδιάστηκε από το Cino Zucchi Architetti, ήταν να ανακαινιστεί το κτίριο, του οποίου τα 4.500 τ.μ. προορίζονταν για δημόσια χρήση, και να ενισχυθεί η αρχιτεκτονική του, ιδίως το επιβλητικό μηχανοστάσιο.
Το κύριο τμήμα των εγκαταστάσεων της Lavazza έχει γίνει ένα μεγάλο ευέλικτο περιβάλλον που μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.000 άτομα για πολιτιστικές, μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ο υπερυψωμένος χώρος στο εσωτερικό, που είναι ανεξάρτητος και ανυψωμένος, διαθέτει δύο αίθουσες συσκέψεων για συνολικά 220 θέσεις.


- το γκουρμέ εστιατόριο Condividere, by Lavazza σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον διάσημο Καταλανό σεφ Ferran Adrià, σε σκηνογραφία του Dante Ferretti και με σεφ τον Federico Zanasi. Βρίσκεται στο ισόγειο και είναι άμεσα προσβάσιμο από τη via Pisa και την πλατεία. Θα είναι ένα εστιατόριο αριστείας με μια πρωτοφανή αντίληψη, μεγέθους 540 τ.μ. και 50 διαθέσιμες θέσεις. Το
- Bistrot, ένα εστιατόριο-πολυχώρος, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Slow Food και είναι επίσης ανοικτό για το κοινό.