
Η αγορά των πρώτων υλών παρακολουθείται από εμπειρογνώμονες του τμήματος, οι οποίοι, μέσω της εφαρμογής ποιοτικών προτύπων ακριβείας για κάθε πηγή προέλευσης καφέ, αξιολογούν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα πριν αγοραστούν οι αναγκαίες παρτίδες για την παραγωγή. Σήμερα, η οπτική διαλογή και η καταλογογράφηση κάθε πηγής καφέ πραγματοποιείται στην χώρα όπου καλλιεργείται: κάθε ποικιλία τοποθετείται στην αγορά σύμφωνα με ακριβή κριτήρια ποιότητας και τιμής. Οι εμπειρογνώμονες του τμήματος επιλέγουν ποιον καφέ να αγοράσουν ανάλογα με τις προδιαγραφές που πρέπει να είναι εγγυημένες στα χαρμάνια Lavazza.