The World’s 50 Best Restaurants

Στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ο καφές που απολαμβάνουν είναι Lavazza

Το εστιατόριο που στέφθηκε νικητής στη λίστα των World’s 50 Best Restaurants 2018 ήταν το Osteria Francescana του Massimo Bottura, Brand Ambassador μας από το 2013. Στην πραγματικότητα, η ετήσια κατάταξη που καταρτίζεται από πάνω από χίλιους μαγειρικούς εμπειρογνώμονες παρέχει προτάσεις μοναδικών και διαφορετικών μαγειρικών προορισμών από το 2002. Χάρη στην επιτροπή που αποτελείται από πάνω από 1.000 μαγειρικούς εμπειρογνώμονες, η ετήσια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως προσφέρει προτάσεις μερικών από τους προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί, αν θέλει να δοκιμάσει μια μοναδική και διαφορετική μαγειρική εμπειρία. Το 2017, η Lavazza δεν ήταν μόνο χορηγός της εκδήλωσης, αλλά έγινε και το αστέρι της πρωτοβουλίας μαζί με τον Massimo Bottura.

Το τελετουργικό καφέ, εκ νέου 

Στην πραγματικότητα, ο σεφ από τη Μοντένα με τα τρία αστέρια Michelin αντλεί έμπνευση από την ποιότητα και τη μεταβλητότητα του χαρμανιού ¡Tierra! της Lavazza, κερδίζοντας τους επισκέπτες του με γεύσεις και αρώματα από γλασαρισμένο περγαμόντο, κάπαρη, ρίγανη, γρανίτα αμυγδάλων, αλάτι θάλασσας, φλούδα λεμονιών και σκόνη καφέ. Το «Vieni in Italia con me» (Έλα στην Ιταλία μαζί μου) ήταν η αλμυρή εκδοχή της παραδοσιακής σιτσιλιάνικης γρανίτας, σερβιρισμένης σε φλιτζάνι espresso Lavazza Puraforma. Επρόκειτο για ένα πιάτο που επεδίωκε να θέσει τις πιο συνηθισμένες πεποιθήσεις για τον καφέ υπό αμφισβήτηση, έχοντας περισσότερο αλμυρό παρά γλυκό χαρακτήρα, που το απολαμβάνουν κρύο αντί για καυτό και που προσφέρεται στην αρχή ενός γεύματος αντί στο τέλος του. Με αυτόν τον τρόπο, η Lavazza άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ως εμπορικό σήμα που επιλέγεται για κορυφαία γαστρονομία παγκοσμίως, χάρη και στο Training Center της, την πρώτη σχολή Espresso που ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1979, η οποία έχει αφιερωθεί για πάνω από 30 έτη στον πειραματισμό με τον καφέ και που σήμερα διαθέτει 50 παραρτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.