Yannick Tranchant

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Neva Cuisine (Παρίσι). 

Με καταγωγή από το Παρίσι, ο Yannick Tranchant ανέπτυξε το πάθος για την κουζίνα νωρίς στη ζωή του, μετά από την ολοκλήρωση των μαγειρικών του σπουδών, ανακάλυψε τον θαυμάσιο κόσμο της ζαχαροπλαστικής στο εστιατόριο όπου δούλευε η αδελφή του, το ξενοδοχείο Sheraton στο Roissy, όπου και ανέλαβε τη θέση του Pastry σεφ.

Yannick_Tranchant_foto_01
Yannick_Tranchant_foto-02

Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Ιρλανδία, όπου έμεινε για έξι μήνες σε ένα gourmet γαλλικό εστιατόριο, αναζητώντας νέες πηγές έμπνευσης. Επέστρεψε στη Γαλλία, όπου έγινε Second Pastry chef στο La Grande Cascade, παίρνοντας προαγωγή μετά από δύο χρόνια σε Head Pastry chef.

 

Αυτά ήταν τα κρισιμότερα οκτώ χρόνια της σταδιοδρομίας του, καθώς εκεί συνάντησε την Beatriz Gonzalez, την Deputy Sous Chef από το Μεξικό και πτυχιούχο του ιδρύματος Paul Bocuse.

Yannick_Tranchant_foto-04
Yannick_Tranchant_foto-03

Αυτό το ντουέτο, των οποίων ο γαστρονομικός κόσμος και τα στυλ αλληλοσυμπληρώνονται, είχαν το ίδιο όνειρο: να ανεξαρτητοποιηθούν και να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο. Έτσι, τον Ιούλιο του 2011, γεννήθηκε το Neva Cuisine, το εστιατόριο που άνοιξαν μαζί με τον σύζυγο της Beatriz Gonzalez, Mathieu Marcant, στο όγδοο διαμέρισμα του Παρισιού.

 

Στο Neva Cuisine, ο Yannick εκφράζεται μέσω των πιάτων του με απλότητα και συνοχή. Τα επιδόρπιά του αποτελούν signature προϊόντα, συνδυάζοντας τόσο υφές όσο και θερμοκρασίες. Συγχρόνως ανάλαφρα αλλά και πολυτελή, τα επιδόρπιά του μεταδίδουν μια αίσθηση ευτυχίας σε αυτούς που τα γεύονται.

 

Με έμπνευση τις γαλλικές ζαχαροπλαστικές δημιουργίες, είναι επίσης και αισθητικά πανέμορφα. Κατά την επιλογή των συστατικών, κυριαρχεί η έμφαση στην απλότητα: καμία σύνθετη ή έντονη αρωματική ουσία.

Οι άλλοι σεφ