Vivien Durand

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Le Prince Noir (Lormont). 

Με καταγωγή από τα Πυρηναία και με πάθος για τη μαγειρική από τα παιδικά του χρόνια, ο Vivien Durand αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές για την απόκτηση διπλώματος σεφ από τη σχολή Catering School of Souillac.

 

Αφού σπούδασε σε διάφορα πασίγνωστα εστιατόρια στα νότια και τα ανατολικά της Γαλλίας, ξεκίνησε την καριέρα του μαζί με τον Alain Ducasse στο Μονακό. Μετά από αυτό, ολοκλήρωσε επίσης μια μαθητεία ως sous-σεφ στο Grand Hotel του Saint-Jean-de-Luz με τον Nicolas Masse, προτού ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο, το La Taverne Basque, το 2005, μαζί με τη σύζυγό του. 

Vivien_Durand_foto_01
Vivien_Durand_foto_02

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα δεύτερο εστιατόριο, το Chez Claire et Vivien στο μουσείο Écomusée Basque, και πάλι στο Saint-Jean-de-Luz.

Αυτός ο νέος σεφ, με το rock-and-roll αλλά και casual στυλ του και την νοτιοδυτική του προφορά, κέρδισε το πρώτο του αστέρι στο «Eguiazabal, Le bar à vin» στο Hendaye το 2013. Η επιλογή της Michelin αποτέλεσε έκπληξη τότε, καθώς ήταν το πρώτο εστιατόριο στον κόκκινο οδηγό που προσέφερε tapas à la carte!

Με την ενθάρρυνση του σεφ Alain Ducasse, κατόχου πολλών αστεριών, το 2014 ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας του Le Prince Noir, στο Lormont.

Η έμπνευσή του δίνει ένταση στα καλύτερα στοιχεία των πιάτων που προσφέρει, δημιουργώντας μια επιλογή βάσει μιας ψευδαίσθησης απλότητας και μιας τεχνικής που, αντίθετα, είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη.

Le Prince Noir

Οι συνταγές του Le Prince Noir χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα συστατικά από τοπικούς παραγωγούς, δυο λαβές αγάπη, τέσσερις κουταλιές πάθος, τρία μεγάλα ποτήρια γενναιοδωρία, μια μεγάλη δόση ανοικτότητα, ένα φλιτζάνι τρέλα, μια φλούδα ροκ, μια πρέζα κέφι και, πάνω από όλα, την εκπληκτική απόλαυση της προσφοράς της χαράς σε όλους τους επισκέπτες.

Οι άλλοι σεφ