Virgilio Martinez

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Central Restaurante (Λίμα) 

Γεννημένος στο Περού το 1977, ο Virgilio Martinez σπούδασε Νομική στη Λίμα, προτού αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μαγειρική: αφού παρακολούθησε εκπαίδευση στο ίδρυμα Cordon Bleu μεταξύ του Λονδίνου και της Οτάβα, έκανε τα πρώτα του βήματα σε περιβάλλον κουζίνας δουλεύοντας για τον σεφ Gastón Acurio, ο οποίος αργότερα θα τον έχριζε Executive σεφ για το εστιατόριό του Astrid y Gaston στη Λίμα. Το 2010, ο Virgilio άνοιξε το Central, το εστιατόριο που, σε μόλις λίγα χρόνια, θα τον οδηγούσε στην αναγνώριση ως πρεσβευτής της περουβιανής κουζίνας παγκοσμίως.  

Τα πιάτα του Central,που βρίσκεται στην καρδιά της Λίμα, επισημαίνουν μια νέα εποχή για τη λατινοαμερικάνικη γαστρονομία, που διακρίνεται από ζωηρά χρώματα και θαρραλέα δημιουργικότητα. Η έρευνα των ντόπιων συστατικών - που κατέληξε στο πρόγραμμα Mater Iniciativa – και η ιδέα της παρουσίασης τους βάσει των υψομέτρων της χώρας απέδωσε στο εστιατόριο μια θέση μεταξύ των 50 καλύτερων στον κόσμο. Μετά από τρία αστέρια Michelin, το 2014, το Central ψηφίστηκε το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής. Από την άλλη, το Lima, που άνοιξε στο Λονδίνο το 2012, έγινε το πρώτο περουβιανό εστιατόριο που έλαβε αστέρι στην Ευρώπη.
Ο Virgilio Martinez είναι Brand Ambassador της Lavazza: το 2017 παρουσίασε διάφορες συνταγές που προωθούν την Single Origin, τη σειρά ποικιλιών καφέ που αφιερώνονται στη σχέση μεταξύ προϊόντος και γης.   

Οι άλλοι σεφ