Simone Zanoni

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Le George στο Four Seasons Hotel George V (Παρίσι).

Όταν ο 18χρονος Simone Zanoni έφυγε από τη λίμνη Garda, την πόλη του Salò και την οικογένειά του, για να ψάξει για μια δουλειά και την τύχη του στο Λονδίνο, ίσως να μην είχε φανταστεί ότι θα γινόταν, είκοσι χρόνια αργότερα, ο μόνος Ιταλός σεφ στη Γαλλία με δύο αστέρια Michelin.

 

Αυτό φυσικά συνέβη με την αξία του, αλλά επίσης και χάρη στον γνωστό Γκόρντον Ράμσεϊ, που του εμπιστεύτηκε την κουζίνα του εστιατορίου του στο Trianon Palace στις Βερσαλλίες. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή. Σύντομα μετά την άφιξή του στο Λονδίνο και αφού συμμετείχε σε έναν πρόγραμμα εκμάθησης μαγειρικής Cordon Bleu, o Zanoni είδε μια αγγελία για δουλειά στο εστιατόριο Aubergine του Ράμσεϊ.

 

 

Simone_Zanoni_foto_01
Simone_Zanoni_foto_02


Μεταξύ 1997 και 2001, διετέλεσε πρώτα τον ρόλο του commis σεφ και στη συνέχεια του σεφ de partie στο Aubergine. Μεταξύ 2001 και 2003, η πίστη του Ράμσεϊ στις ικανότητές του τον οδήγησαν στη θέση του Vice σεφ Tournant για την εταιρεία Gordon Ramsay Holdings, με μετακινήσεις μεταξύ τριών εστιατορίων: του Amaryllis, του Pétrus και του Claridge’s.

 

Μετά από μια σύντομη επιστροφή στην Ιταλία για μια περίοδο στο εστιατόριο Dal Pescatore στο Canneto sull’Oglio, ο Zanoni επέστρεψε πάλι στο Λονδίνο, αυτή τη φορά για να αναλάβει τη θέση του Head σεφ στο εστιατόριο ναυαρχίδα Restaurant Gordon Ramsay με τα τρία αστέρια, από το 2004 έως το 2007. Έναν χρόνο αργότερα, ο Σκωτσέζος σεφ του χάρισε μια νέα περιπέτεια, προσφέροντάς του τον ρόλο του Executive Chef στο εστιατόριό του στο πολυτελές ξενοδοχείο Hotel Waldorf Astoria στο Trianon Palace στις Βερσαλλίες, όπου, το 2009, ο Simone κέρδισε με τη μία δύο αστέρια.

Οι πιο αναπάντεχοι συνδυασμοί είναι και οι πιο πετυχημένοι

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε συνδυασμό με αυτήν την εμπειρία, που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2014, ο Zanoni πρόσθεσε στη λίστα των επιτυχών του επιδιώξεων το άνοιγμα του Le Rafael, του πρώτου εστιατορίου kosher υψηλής γαστρονομίας στο Παρίσι. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόκληση που αποδέχτηκε και έφερε εις πέρας ο Ιταλός σεφ ήταν να προσφέρει ένα γαστρονομικό μενού υψηλής ποιότητας, υπακούοντας ταυτόχρονα στις αυστηρές διατροφικές απαιτήσεις της εβραϊκής πίστης.

Restaurant Le George    

Το Le George προσφέρει ελαφριά, μοντέρνα κουζίνα μεσογειακού στυλ, που είναι σχεδιασμένη για απόλαυση από παρέες, δεδομένων των πολλών πιάτων που διατίθενται σε μισές μερίδες. Είναι μια ευχάριστη γαστρονομική εμπειρία, που προσκαλεί τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι μεταξύ του Côte d’Azur και της βόρειας Ιταλίας, όπως το φαντάζεται ο σεφ Simone Zanoni.

Οι άλλοι σεφ