Renato Ardovino

Σήμερα, ο Renato Ardovino είναι μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στον ιταλικό σχεδιασμό ζαχαροπλαστικής: με καταγωγή από το Paestum, ο Renato διαθέτει ένα χειροτεχνικό εργαστήριο στην Battipaglia (επαρχία Salerno), όπου παράγει εκπληκτικές δημιουργίες με sponge cake, ζάχαρη, γλάσο, κ.λπ.

 

Μετά από τις σπουδές του στο Academy of Art, ο Renato Ardovino μπήκε στον κόσμο της δημιουργίας κέικ, τον οποίο εμπλούτισε με σχέδια, χρώμα και δημιουργικότητα που αποκόμισε από τη μελέτη τους με τους σημαντικότερους ειδικούς στον τομέα παγκοσμίως.

 

Έκανε τα πρώτα βήματά του στον κόσμο της γαστρονομίας πριν από 20 χρόνια, με τη διαχείριση του εστιατορίου του δημοτικού θεάτρου του Salerno και αγόρασε το café όπου δούλευε, μετατρέποντας το σε κατάστημα με βιενέζικο ύφος και στυλ. 

 

Η έμπνευσή του έγινε ισχυρότερη με την πάροδο του χρόνου, χάρη στις πολυάριθμες συνεργασίες με τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στον σχεδιασμό κέικ. Το ύφος του είναι κομψό και εκλεπτυσμένο, αλλά και επινοητικό και ζωηρόχρωμο, όπως φαίνεται στις δημιουργίες του, από τις γαμήλιες μέχρι και τις παιδικές τούρτες. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Renato Ardovino μπήκε στους δέκα κορυφαίους Ιταλούς σχεδιαστές ζαχαροπλαστικής, χάρη στον επιτυχημένο συνδυασμο τέχνης και δημιουργίας τουρτών.

 

Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι Brand Ambassador για τον Eraclea, ενώ έχει υπάρξει πελάτης μας εδώ και περίπου 20 χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο προσφέρει τα προϊόντα Eraclea στο κατάστημά του είναι αληθινά εκπληκτικός, επειδή ακόμη και στις απλούστερες συνταγές, έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα απλό διάλειμμα για καφέ σε μια στιγμή καθαρής εκτίμησης τέχνης.

 

Από το 2012, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο Real Time και παρουσιαστής μερικών τηλεοπτικών εκπομπών: «Torte in Corso con Renato» (Τούρτες με τον Renato) και το «My Cake Design». Το 2013, ο εκδοτικός οίκος Rizzoli κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του, ‘Torte in Corso con Renato’, που έγινε best seller (ed. Best BUR).

 

Οι άλλοι σεφ