Pietro Leemann

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Joia (Milan). 

Ο σεφ Pietro Leemann, ο ευγενικός και διορατικός σεφ από το Ticino, γεννήθηκε το 1961.

Σαν μικρό αγόρι ανακάλυψε τα μυστήρια της γης και της φύσης, περνώντας μέρες ολόκληρες παίζοντας και δουλεύοντας στα χωράφια της οικογένειάς του, αλλά το πάθος για τη μαγειρική το ενέπνευσε μια βαυαρική κρέμα βανίλιας από τον σεφ Angelo Conti Rossini.

Μετά από αυτό, o Leemann ξεκίνησε την εκπαίδευσή του, μαθαίνοντας τα εργαλεία του τομέα από φυσιογνωμίες όπως ο Fredy Girardet και ο Gualtiero Marchesi και μένοντας για δύο χρόνια στην Κίνα και την Ιαπωνία, ένα σημείο αναφοράς για εκείνον, όπου άρχισε να βρίσκει μια νέα πνευματικότητα.

Μετά από την επιστροφή του στην Ιταλία, το 1989 αυτός και μια ομάδα φίλων του άνοιξαν το δικό τους gourmet εστιατόριο στο Μιλάνο, δίνοντάς του ένα ιδιαίτερο όνομα που γεννά αναμνήσεις: «Joia», που το 1996 έγινε το πρώτο vegeterian εστιατόριο στην Ευρώπη που έλαβε το ιδιαίτερου κύρους αστέρι Michelin και παραμένει μέχρι σήμερα το μόνο vegeterian εστιατόριο στην Ιταλία με αστέρι Michelin.

Εκεί, παρόλο που στο Μιλάνο άρχισαν να ξεπηδούν αιθιοπικά και Maghrebi εστιατόρια, ο Leemann προσέφερε πιάτα-ύμνους στη δημιουργία, τον μόνο θεό που αναγνωρίζει.

Pietro Leeman και Magia Enchant στο Eataly Smeraldo

Σαν γλύπτης των αρχαίων χρόνων, επιδιώκει πάντα να κατακτήσει την αληθινή ουσία της φύσης, με παρασκευές που απορρίπτουν κάθε περιττό χαρακτηριστικό των συστατικών, για μια ανάλαφρη και γευστική γαστρονομική εμπειρία, χρησιμοποιώντας τις απλές τεχνικές μαγειρέματος στις οποίες οι γεύσεις λειώνουν στο στόμα.    

Μετά από 29 χρόνια, το Joia θεωρείται το σημαντικότερο κέντρο της Ευρώπης για πράσινη, δεοντολογική και βιώσιμη κουζίνα της οποίας ο σεφ Leemann είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωτοπόρος.

leemann_img_dx_02
leemann_img_dx_00

Το 2015, ήταν σεφ Ambassador για τη Milan Expo.
Έχει γράψει οκτώ βιβλία για την κουλτούρα του φαγητού και συνταγές, με το πιο πρόσφατο να είναι το «Veg per scelta» (Χορτοφάγος από επιλογή, Giunti Editore) μαζί με τον φίλο του, τον δημοσιογράφο Gabriele Eschenazi, με τον οποίο ίδρυσε το «The Vegetarian Chance», το πρώτο διεθνές φεστιβάλ της vegeterian κουλτούρας και κουζίνας.

Brand Ambassador της Lavazza από το 2016, ο Leemann ασχολείται αυτήν την περίοδο με πολυάριθμα προγράμματα με εταιρείες και οργανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) που στόχο έχουν τη διάδοση της φιλοσοφίας του για τη ζωή και τη μαγειρική, ένα τραγούδι ενός από τους πιο ρομαντικούς σεφ των χρόνων μας. 

03-Lavazza-articoloEataly-imgsx
04-Lavazza-articoloEataly-imgdx
Δεν υπάρχει κανένας σεφ στον πλανήτη που να μην έχει ως στόχο τα αστέρια: οι συνταγές των Davide Oldani, Pietro Leeman και Dennis Zoppi για το Coffee In Space

Joia

Τα πιάτα του σεφ με αστέρι Michelin, Pietro Leemann, περιλαμβάνουν πάντα τη φύση, που αναπαράγεται με τις παρασκευές που αποδίδουν τα συστατικά στην πιο ανάλαφρη και γευστική μορφή τους, χάρη στις απλές τεχνικές μαγειρέματος και τις γεύσεις που λειώνουν στο στόμα. Όλα τα πιάτα αποτελούν ωδές στη φύση, από τον πιο ρομαντικό σεφ του χρόνων μας.

Οι άλλοι σεφ