Luca Fantin
Luca Fantin
Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:
Bulgari Hotel (Οσάκα Τόκυο).
Ο Luca Fantin, από το Silea στο Treviso, οφείλει το πάθος του για την κουζίνα στη γιαγιά του, Anita. Στα 13 μπήκε στο Catering School of Treviso και ξεκίνησε να εργάζεται part-time στο Osteria Nea. Μετά τις σπουδές του, ξεκίνησε με τις πρώτες του πραγματικές εμπειρίες, πρώτα τοπικά και μετά στο Μιλάνο, στην Ισπανία και στη Ρώμη.
Το 2009, τα εστιατόρια Bvlgari Tokyo Restaurants αναζητούσαν έναν Ιταλό σεφ για την κουζίνα του, αλλά όχι οποιονδήποτε σεφ: έψαχναν ένα νέο ταλέντο. Η αναζήτηση τους οδήγησε σε έναν λιγομίλητο τριαντάχρονο σεφ. Αυτός ήταν ο Luca Fantin, γεννημένος το 1979. Δέχτηκε και κατόπιν έγινε ο μόνος Ιταλός σεφ που κατέχει αστέρι Michelin από το 2011.
Το 2014, του απονεμήθηκε ο φημισμένος τίτλος του «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό γαστρονομίας Identità Golose.
Η μαγειρική του είναι «ιταλική» και τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα. Η αρχική πρόθεση του Bvlgari Ginza Tower να φέρει όλα τα σπιτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα στην Ιαπωνία σύντομα αποσύρθηκε λόγω της επιθυμίας να εστιάσουν περισσότερο στις τοπικές αγορές και παραγωγούς. Αυτό τον οδήγησε στην ανακάλυψη ενός συναρπαστικού κόσμου και ενός εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ποιότητας, όπου μπορούσε πάντα να βρει μια καλή παραγωγή αγκινάρας, puntarelle και ενός είδους ραντίτσιο παρόμοιο με αυτό του Treviso. Οι γεύσεις είναι καθαρές και δεν βλέπει τις διαφορές από τα ιταλικά λαχανικά ως αδυναμίες, αλλά μάλλον ως κίνητρο για τη δημιουργία νέων συνδυασμών.
Υπάρχουν μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις: Το ρύζι carnaroli, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το τυρί Grana Padano.
Το 2018, το εστιατόριο Il Ristorante Luca Fantin στο Bvlgari Ginza Tower στο Tokyo μπήκε στην περίφημη λίστα με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Ασίας, στο νούμερο 28. Από τα 11 ιαπωνικά εστιατόρια που μπήκαν στις λίστες, το Il Ristorante Luca Fantin ήταν το μόνο που επιλέχθηκε και δεν ήταν υπό τη διαχείριση Ιάπωνα σεφ.
Οι άλλοι σεφ