Juan Amador

O Juan de la Cruz Amador Perez, όπως είναι το πλήρες όνομα του Γερμανού κορυφαίου εστιάτορα, γεννήθηκε το 1968 στη σουηβική περιφέρεια του Strümpfelbach κοντά στην Στουτγκάρδη.

 

Από το 1985 έως το 1988, ο Juan, γιος Καταλανών-Ανδαλουσιανών γονιών, ολοκλήρωσε μια πρακτική ως σεφ στο Gasthof Lamm στο Weinstadt και συνέχισε με διαστήματα στο Alter Wirt στο MunichGrünwald και το Schlosshotel Bühlerhöhe στον Μέλανα Δρυμό. Ο Juan Amador κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin ως chef de cuisine στο εστιατόριο PETERSILIE στο Lüdenscheid το 1993, όταν ήταν μόλις 25 ετών, και από τότε συμπεριλαμβάνεται ανελλιπώς στον Οδηγό Michelin κάθε χρόνο. Το 2004, στην ηλικία των 35, ο κορυφαίος εστιάτορας άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το AMADOR στο Langen κοντά στη Φρανκφούρτη, στο οποίο απονεμήθηκαν 3 αστέρια για πρώτη φορά το 2007.  

Το 2015, ο διάσημος σεφ μετακόμισε στη Σιγκαπούρη, όπου άνοιξε το εστιατόριο ALMA by Juan Amador στο Goodwood Park Hotel το ίδιο έτος. Τελικά στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Βιέννη, τον έφερε πίσω ο έρωτας. Πολύ σύντομα μετά από αυτό, η προσωπική ευτυχία ακολούθησε την επαγγελματική επιτυχία. Σε ένα ιστορικό κελάρι Grinzing στο 19ο διαμέρισμα, ο Amador δημιούργησε ένα πραγματικό κόσμημα της γαστρονομικής σκηνής: το εστιατόριο, που αρχικά ονομαζόταν Amador’s Wirtshaus & Greißlerei, μετονομάστηκε σε AMADOR restaurant λίγους μήνες μετά, το οποίο πλέον είναι γνωστό πέρα από τα σύνορα της Αυστρίας και έλαβε 3 σκούφους και 2 αστέρια τον πρώτο του χρόνο.

 

Το 2019, ο Juan Amador έγινε ο πρώτος εστιάτορας στην Αυστρία που έλαβε τρίτο αστέρι Michelin. Το AMADOR, σύμφωνα με τον ορισμό των τριών αστεριών της Michelin, αξίζει μια επίσκεψη για τη μοναδική του κουζίνα. Σήμερα, επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα.  

Το γεγονός ότι ο Juan Amador αποτελεί σήμερα ένα από τα καθιερωμένα αστέρια της υψηλής γαστρονομίας οφείλεται αναμφισβήτητα στη φιλοδοξία και την αυστηρή του πειθαρχία. Συνδυάζει τη χαρακτηριστική δημιουργικότητα και την πλούσια εμπειρία του για να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό στιλ.

 

Με την τάση να συνεχίζει να εξελίσσεται, ο καθαρόαιμος σεφ εξακολουθεί να εκπλήσσει με νέες δημιουργίες μαζί με τα κλασικά signature πιάτα του. Οι επιρροές από ολόκληρο τον κόσμο συνδυάζονται με μια συγκεκριμένη τοπική γεύση στα συστατικά και κάνουν το γαστρονομικό του έργο τέχνη.

 

Ο Juan Amador αντλεί την απαραίτητη έμπνευση για αυτό, όχι μόνο από τα πολυάριθμα ταξίδια του, αλλά και από τη μουσική. Το διάσημο signature επιδόρπιό του Brick in the Wall, για παράδειγμα, είχε ως έμπνευση το ομώνυμο τραγούδι των Pink Floyd. 

 

Ωστόσο, για τον Amador η ποικιλία δεν είναι σημαντική μόνο για τα πιάτα, αλλά προσφέρεται επίσης και στο ποτήρι: η οινοαποθήκη του εστιατορίου AMADOR περιλαμβάνει περίπου 1200 από τα καλύτερα κρασιά παγκοσμίως, καθώς και μια ολοκληρωμένη, πολυτελή συλλογή σαμπανιών. 

 

Ο Juan Amador είναι brand ambassador για τη Lavazza από το 2020. 

AMADOR restaurant (Βιέννη) 

Σε αυτήν την εστιατορική ιστορική «κρύπτη» κρασιών τιμάται η εξαιρετική διεθνής κουζίνα χωρίς περιορισμούς, με περιστασιακές πινελιές από τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Αυστρίας. «Στην κουζίνα μου δεν ακολουθώ μόδες ή τάσεις. Η κουζίνα μου είναι σαν το μικρό μαύρο φόρεμα, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό.» Juan Amador.  

Οι άλλοι σεφ