Igor Macchia και Giovanni Grasso

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

La Credenza (San Maurizio Canavese). 

Το εστιατόριο του Igor Macchia και του Giovanni Grasso, La Credenza, καθηλώνει και μαγεύει τους επισκέπτες χάρη στην αρμονία των χώρων του, τη διακριτική σύνθεση των τραπεζιών του και την ατμόσφαιρά του η οποία, με στοιχεία τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα, αποκαλύπτει στη στιγμή την πιο αληθινή και αγνή ουσία της κουζίνας του.

Αποτελούν ηγετικές φιγούρες ενός επιχειρηματικού έργου της υψηλής γαστρονομίας το οποίο, από τις αρχές του το 1991 με το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο La Credenza στο San Maurizio Canavese, έχει αναπτυχθεί με τα χρόνια, με το άνοιγμα του Casa Format. Αυτή η πολυχρηστική δομή, που συνδυάζει και εστιατόριο και ξενοδοχείο, είναι ένα γνήσιο καταφύγιο υπεύθυνης, λογικής και βιώσιμης φιλοξενίας, με έναν κήπο λαχανικών 2.000 τ.μ. που προμηθεύει την κουζίνα με εποχιακές πρώτες ύλες.

 

 

Η συμβίωση μεταξύ των δύο σεφ είναι εξαιρετική, καθώς κατάφεραν να ενώσουν τις επαγγελματικές τους ζωές με μια αρμονία που επιτρέπει στον έναν να λειτουργήσει ως επικεφαλής της τραπεζαρίας (πάντα με μια προσεκτική ματιά στα πιάτα, φυσικά), ενώ ο άλλος ενεργεί σαν γενικός διευθυντής, ή καλύτερα ως πρώτος μεταξύ ίσων, στην κουζίνα. Αυτό, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να επιδίδεται στην αγαπημένη του ασχολία, τα ταξίδια στην Άπω Ανατολή, όπου διδάσκει τον ιταλικό τρόπο μαγειρικής και από όπου εισάγει τα θαύματα της σύντηξης των στυλ και των πολιτισμών, τα οποία φυσικά καταλήγουν στα πιάτα. 

Το να μιλήσει κάποιος για το La Credenza σημαίνει, αναμφίβολα, ότι θα πρέπει να μιλήσει για τη φαντασία. Αλλά υπάρχει επίσης, συνεχώς και παντού, μια ιδανική ισορροπία μεταξύ των πιάτων, σαν να εμπνεύστηκαν ταυτοχρόνως από τρία ισχυρά, γόνιμα μυαλά σε στενή συμφωνία μεταξύ τους.

 

Από το 2011, ο Giovanni Grasso και ο Igor Macchia είναι πρέσβης επωνυμίας της Lavazza. Το 2013, το δίδυμο δημιούργησε τη συνταγή Rapissino για το περίπτερο της Lavazza στην έκθεση Host στο Μιλάνο. Το 2017, ο Igor ήταν επίτιμος καλεσμένος στο Μάστερσεφ της Δανίας. Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Giovanni Grasso δημιούργησε μια συνταγή με βάση τον καφέ Kafa για να συνοδέψει τη Lavazza στη γιορτή της 70ής επετείου της Ferrari.     

Μην αφαιρέσετε

La Credenza

Το La Credenza καθηλώνει και μαγεύει τους επισκέπτες χάρη στην αρμονία των χώρων του, τη διακριτική σύνθεση των τραπεζιών του και την ατμόσφαιρά του η οποία, με στοιχεία τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα, αποκαλύπτουν στη στιγμή την πραγματική και την πιο αγνή ουσία της κουζίνας του: επισκεφθείτε έναν κόσμο ονείρων χάρη στη μαγεία των πιάτων και τη χαλάρωση που προσφέρει το κρασί και θα απολαύσετε την αφοσίωση των δημιουργών, θα μυρίσετε το άρωμα της γης τους με το πέρασμα των εποχών.

Casa Format

Η κουζίνα του Casa Format είναι μια περιπέτεια στην εκ νέου ανακάλυψη της παράδοσης και την από κοινού απόλαυση μέσω της υπεύθυνης επιλογής πρώτων υλών. Αυτοί που εργάζονται εκεί προτιμούν να ορίζουν τους εαυτούς τους ως καλλιτέχνες της γεύσης, γιατί αυτά που θα βρείτε στο πιάτο είναι καρπός της αφοσιωμένης εργασίας των χεριών και του μυαλού τους.

 

Via Tetti Valfré 1,
Orbassano, Τορίνο

Οι άλλοι σεφ