Ferran Adrià

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

ElBulli Foundation (Barcelona) και Heart (Ibiza). 

Ο Ferran Adrià (γεννημένος στο Hospitalet de Llobregat στη Βαρκελώνη, το 1962), είναι φιλόσοφος τροφίμων και γκουρού της διεθνούς γαστρονομίας. Με το Ίδρυμα elBulli, δημιούργησε ένα καινοτόμο κέντρο γαστρονομικών ερευνών που στοχεύει στη μελέτη και την καταχώριση των απανταχού μαγειρικών γνώσεων: ένα εξαιρετικό εγχείρημα που θέτει την καινοτομία στο επίκεντρο από κάθε άποψη, συνδέοντας όλα τα διεπιστημονικά δίκτυα γνώσης.

Η συνεργασία του με τη Lavazza ξεκίνησε το 2000, όταν η Εταιρεία παρουσίασε την ξεχωριστή τάση Coffee Design, χάρη στην οποία ο καφές εισήχθη και επίσημα στον κόσμο της κορυφαίας γαστρονομίας.

Με μια θέση στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και κάτοχος πολλών τιμητικών πτυχίων, τα τελευταία χρόνια ο Adrià έχει αλλάξει ριζικά τον κόσμο της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας.    

Η δημιουργική μέθοδος που χρησιμοποίησε στο εστιατόριο elBulli, στο οποίο πρωτοσυμμετείχε το 1984 χάρη σε μια συνάντηση με τον Juli Soler και που τον έφερε στο διεθνές προσκήνιο για πάνω από 30 χρόνια με ομόφωνη αναγνώριση, έχει γίνει πλέον η βάση για νέα ερευνητικά προγράμματα. Η πλήρης ιστορία του και όλα τα υλικά σχετικά με τις 1.846 συνταγές που δημιούργησε με την πάροδο των ετών της γαστρονομικής δημιουργικότητάς του θα παρουσιάζονται στο ίδρυμα Cala Montjoi, που ανοίγει στα τέλη του 2019.

Οι άλλοι σεφ