Denny Imbroisi

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

IDA (Παρίσι). 

Γεννημένος στην Mantua το 1987, με ρίζες από την Καλαβρία, ο Denny Imbroisi άρχισε να μαθαίνει παραδοσιακές συνταγές στην ηλικία των 14, όταν ξεκίνησε να βοηθά τον πατέρα του στην κουζίνα. Αφού παρέστη σε σχολή catering, μετακόμισε στην Imola για να εργαστεί στο Ristorante San Domenico, όπου εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας. Μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας, όπου μετακόμισε το 2006, συνεργάστηκε με τους Giancarlo Perbellini, Quique Dacosta και William Ledeuil, αλλά το πραγματικό σημείο καμπής για εκείνον ήταν όταν γνώρισε τον Alain Ducasse. Ο σεφ με τα πολλαπλά αστέρια Michelin πήρε τον Imbroisi ως sous σεφ και στηρίχθηκε πάνω του για τη διαχείριση της κουζίνας στο εστιατόριό του, Jules Verne, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Οι διδαχές του Ducasse επέτρεψαν στον Denny να πειραματιστεί με τα μυστικά της γαλλικής παράδοσης και, τέσσερις μήνες αργότερα, άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το IDA, στο Παρίσι. Το εστιατόριο κέρδισε την αναγνώριση του καλύτερου ξένου εστιατορίου και της καλύτερης καρμπονάρας από τη Le Figaro και τον οδηγό Pudlowski. 

Denny_Imbroisi_foto_01
Denny_Imbroisi_foto_02

Το 2016, οι εμπειρίες του στην άλλη πλευρά των Άλπεων έγιναν βιβλίο: «L’Italia di Denny Imbroisi, 45 ricette di un italiano a Parigi» (Η Ιταλία του Danny Imbroisi, 45 συνταγές από έναν Ιταλό στο Παρίσι). Σε αυτό ο σεφ διδάσκει πώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει εκ νέου την παράδοση, αναμιγνύοντας τις δύο ευρωπαϊκές κουλτούρες για να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία της καθεμιάς. Την ίδια χρονιά, έγινε υποψήφιος Brand Ambassador της Lavazza και πήρε μέρος στο Identità Golose, όπου προσέφερε τα ζυμαρικά του tagliolini με βάση την ποικιλία καφέ Kafa.

 

denny_imbroisi_gallery_D_02
denny_imbroisi_gallery_D_03

Το 2017 άνοιξε το Epoca, το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στη Γαλλία, σύμφωνα με την Express. Την ίδια χρονιά, μαζί με τον Richard Toix και τη Simone Zanoni, παρουσίασε πρωτοποριακές συνταγές με τη σφραγίδα Lavazza στο τουρνουά Roland Garros στο Παρίσι.

Ristorante IDA

Το IDA οδηγεί τους επισκέπτες του σε μια εξερεύνηση της τέχνης της ζωής και της ιταλικής γαστρονομίας, χάρη στην εξαιρετική του ομάδα με το αέναο χιούμορ και την αίσθηση του κεφιού.

Οι άλλοι σεφ