Dennis Zoppi

Στον κόσμο του mixology, ο Dennis Zoppi αποτελεί γιγαντιαία φυσιογνωμία. Με καταγωγή από την Κρεμόνα και κατόπιν υιοθετημένος γόνος του Τορίνο, το ταλέντο του βρίσκει πάντα τρόπο έκφρασης.

Γεννημένος το 1980 και bartender από το 1996, επιτέλεσε ιδιοκτήτης του Smile Tree στο Τορίνο: ένα εργαστήριο mixology, ένα μαγικό καταφύγιο με ένα μπαρ που πρόσφερε απλόχερα εκπλήξεις και ένα δάσος μπουκαλιών ποτών να κρέμονται στον αέρα.

Η πρώτη έμπνευση του Dennis Zoppi ήταν οι επισκέψεις του στο μπαρ και καπνοπωλείο που ανήκε στην οικογένεια κάποιων φίλων του. Ωστόσο, η πρώτη του επαφή με τον καφέ συνέβη στο πρώτο μάθημα για barmen που παρακολούθησε στο ινστιτούτο A.I.B.S.

Ο καθηγητής του είχε πράγματι πάθος με τα coffee bar και, όπως όλοι αυτοί που λατρεύουν τη δουλειά τους, δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να μεταδώσει στους μαθητές του την αγάπη του για την πρώτη ύλη που είχε επιλέξει άνευ όρων.

 

Έτσι ο Dennis Zoppi ερωτεύτηκε το μπαρ, το σημείο που συμβαίνουν τα πάντα κυκλικά, από το πρωί μέχρι το βράδυ και ξανά από την αρχή.

Λένε ότι πρόκειται για ένα άτομο που συναρπάζεται από την τελειότητα, που δεν επιβάλλει κανένα όριο οποιουδήποτε είδους στον εαυτό του, που αναζητά πάντα το κάτι παραπάνω και που ως στόχο έχει να αποκαλύψει ιδιαίτερα εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες και πτυχές στον κόσμο γύρω του.

Δεν υπάρχει κανένας σεφ στον πλανήτη που να μην έχει ως στόχο τα αστέρια: οι συνταγές των Davide Oldani, Pietro Leeman και Dennis Zoppi για το Coffee In Space

Για εκείνον, ο καφές είναι ένα πολύτιμο συστατικό επειδή συνδέεται με όλες τις οικείες στιγμές εκείνων που τον απολαμβάνουν με την παρέα τους. Η μυρωδιά του ξυπνά πολλές μνήμες και μάλλον λίγη νοσταλγία, ίσως γι’ αυτό να του αρέσει τόσο πολύ σαν υλικό.

 

Η τέχνη του, το Cocktail Design, είναι μια ολοκαίνουργια τέχνη που δεν υπήρχε μέχρι τώρα.

Το Cocktail Design δεν είναι απλά η δημιουργία όμορφων κοκτέιλ που εντυπωσιάζουν: είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Αφορά όλες τις αισθήσεις, μελετά τις γεύσεις, τις ιστορίες, τον θαυμασμό, τα αρώματα και πάνω από όλα είναι μια εμπειρία.

Ο Dennis Zoppi αυτήν την περίοδο ασχολείται με την εκπαίδευση, τη συμβουλευτική και τη δημιουργία των νέων προϊόντων.

Οι άλλοι σεφ