Davide Oldani

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

D’O, New D’O (Cornaredo) και Oldani Cafè (αεροδρόμιο Malpensa). 

Το όνομα Davide Oldani συνδέεται απόλυτα με την ποπ κουζίνα, την οποία ως γνωστόν ανέπτυξε εξαιρετικά.

Το 2003 άνοιξε το εστιατόριό του D’O στην πόλη του το Cornaredo, στην επαρχία του Μιλάνου.

Μετά από έναν χρόνο στη δουλειά, οι γαστρονομικοί οδηγοί με το μεγαλύτερο κύρος τον συμπεριέλαβαν μεταξύ των κορυφαίων σεφ της ιταλικής κουζίνας.

Πριν ανοίξει το D’O, είχε περάσει από συνεργασίες με τους Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse και Pierre Hermé.    

Δεν υπάρχει κανένας σεφ στον πλανήτη που να μην έχει ως στόχο τα αστέρια: οι συνταγές των Davide Oldani, Pietro Leeman και Dennis Zoppi για το Coffee In Space

Τον Δεκέμβριο του 2008, έλαβε το μετάλλιο Ambrogino d’oro από την πόλη του Μιλάνο.

Το Νοέμβριο του 2013, προσκλήθηκε στο Χάρβαρντ για να περιγράψει την εμπειρία του ως επιχειρηματία μετά από ένα ιστορικό για το εστιατόριό του που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review: οι ειδικοί στα Οικονομικά του πανεπιστημίου, στην πραγματικότητα, θεωρούν ότι η προσέγγιση και η οργάνωση του τρόπου εργασίας του μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στα εστιατόρια.

Τον Μάιο του 2014 δημιουργήθηκε το Davide Oldani Cafè, ένα coffee bar που άνοιξε στην νέα περιοχή Piazza del Lusso στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνο.

Το 2015, πραγματοποίησε διάλεξη στο HEC Business School στο Παρίσι, ορίστηκε ως Ambassador της EXPO 2015 και συμμετείχε στο World Business Forum στο Μιλάνο ως ομιλητής.

Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία «Cuoco andata e ritorno» (Το ταξίδι ενός σεφ, 2008), «La mia cucina pop, L’arte di caramellare i sogni’» (Η ποπ κουζίνα μου και η τέχνη καραμελώματος των ονείρων, 2009), POP, «La nuova grande cucina italiana» (ΠΟΠ, Η νέα τέλεια ιταλική κουζίνα, 2010), «Il giusto e il gusto» (Νόστιμο και γευστό, 2012), «Storie di sport e cucina» (Ιστορίες αθλητισμού και κουζίνας 2013), «σεφacile» (Τόσο εύκολο, 2013), «Pop Food» (2015), «D’O eat better» (2016).

IMG_02
IMG_01

Έχει συνεργαστεί με το μηνιαίο περιοδικό La Cucina Italiana (Η ιταλική κουζίνα) για 16 έτη. Κάθε εβδομάδα γράφει μια στήλη για την ποπ κουζίνα και τον αθλητισμό στο περιοδικό Sport Week και συνεισφέρει στο blog «Chiacchierando con Gusto» (Μιλώντας για γούστο) που ανήκει στην IoDonna, το ένθετο γυναικείο περιοδικό της εφημερίδας Corriere della Sera.

Το 2016 άνοιξε ένα εστιατόριο στη Μανίλα και άλλο ένα στη Σιγκαπούρη και εγκαινίασε το νέο D’O, μια εξελιγμένη έκδοση του προκατόχου του, το οποίο θα του επέτρεπε να δημιουργήσει γαστρονομία υψηλότερου επιπέδου, εφάμιλλη οποιασδήποτε στην Ιταλία ή στον υπόλοιπο κόσμο. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ορίστηκε Food & Sport Ambassador από την CONI (την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) και σεφ για την ιταλική ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το έργο του ως σχεδιαστής, με ρίζες στην καθημερινή παρατήρηση επισκεπτών, αντανακλάται στις δημιουργίες του ως μάγειρα: τα τραπέζια, τα καθίσματα, τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια, όλα έχουν ποπ έμπνευση, απλά, λειτουργικά και κομψά.

Οι επωνυμίες που δημιουργήθηκαν για τα σχέδιά του είναι: IDish — assiette D’O — H2D’O. Οι νέες μορφές είναι: FOO’D — Davide Oldani Cafè — CucinaPOP.

Η μελέτη και η συνεργασία του με τους πιο διάσημους σεφ στην Ιταλία και στην Ευρώπη, όπως ο Gualtiero Marchesi, ο Albert Roux, ο Alain Ducasse και ο Pierre Hermé, που διέγειραν το πάθος του και τη δημιουργικότητά του στην κουζίνα.

Συγκεντρώνοντας μικρά μυστικά από καθέναν από τους δασκάλους του, ο Oldani κατόρθωσε να δημιουργήσει μια απόλυτα δική του φιλοσοφία, την ποπ κουζίνα. Ένας οικονομικός τρόπος μαγειρικής γεμάτος γεύση, κατάλληλος για να επιδείξουμε την αξία των πιο φυσικών γεύσεων της παράδοσής μας, αλλά και να απολαύσουμε την ποιότητά σου από διαφορετική προοπτική.

Ο Davide Oldani αποκάλυψε ότι, στην πραγματικότητα, ήταν ο Gualtiero Marchesi που τον ώθησε αρχικά προς έναν ορισμένο τρόπο κατανόησης του επαγγέλματός του, ενώ ο Albert Roux τον έκανε να καταλάβει τη σημασία και την κομψότητα της γαλλικής κουζίνας.

Ένας άλλος σημαντικός δάσκαλος του Oldani ήταν ο Alain Ducasse, ο οποίος του παρουσίασε τη διαχειριστική πτυχή που συνοδεύει το επάγγελμα του αρχιμάγειρα, ενώ ο Pierre Hermé του αποκάλυψε το τελικό μυστικό: τη σημασία της ζαχαροπλαστικής στη γαλλική κουζίνα.

Η ιδέα που βρίσκεται στην καρδιά της ποπ κουζίνας του Oldani είναι η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας με εξαιρετική τεχνική, με στόχο να επιδείξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις γεύσεις με τις οποίες όλοι είμαστε εξοικειωμένοι, αλλά κανείς μας δεν έχει γευτεί εις βάθος.

«Ένας τρόπος να φέρουμε ακόμα και τον πιο δύσπιστο πιο κοντά στον κόσμος της κουζίνας, χωρίς να φανεί πάρα πολύ αποκλειστικό.»

Η ειδική συνταγή του Davide Oldani για το Identità Golose
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ristorante D’O

Η κουζίνα του Davide Oldani είναι ποπ. Είναι γεννημένη από την επιθυμία να συνδυάσουμε το απλό και το καλοφτιαγμένο, το καλό και το προσιτό, την καινοτομία και την παράδοση. Για αυτόν τον λόγο, τα μενού του Ristorante D’O είναι μια σταθερή ισορροπία αντιθέσεων, με υποσχέσεις γλυκού στις αλμυρές δημιουργίες και «αναμνήσεις» αλμυρών στις γλυκές.

Οι άλλοι σεφ