Carlo Cracco

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Ristorante Cracco και Carlo e Camilla στη Segheria (Μιλάνο). 

Γεννημένος στο Βιτσέντσα, ο Carlo Cracco είναι, όπως όλοι οι σεφs, κοσμογυρισμένος, καθώς έιναι γνωστό ότι η εμπειρία, η παρατήρηση και οι γνώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας εξαιρετικής κουζίνας.

Το 1986 άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στο Gualtiero Marchesi στο Μιλάνο, το πρώτο ιταλικό εστιατόριο που κέρδισε τρία αστέρια Michelin.    

Από τότε, έχει προσφέρει τις μαγειρικές του υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις: Savona, Παρίσι, Φλωρεντία, Brescia, Cuneo και μετά ξανά πίσω στο Μιλάνο, όπου δέχτηκε την πρόσκληση της οικογένειας Stoppani, ιδιοκτήτες των διασημότερων delicatessen στη χώρα από το 1883 και άνοιξε το Ristorante Cracco-Peck, όπου ανέλαβε τον ρόλο του Executive σεφ. Από το 2018, είναι στο τιμόνι του εστιατορίου στο Galleria, το κομψό σημείο συνάντησης της πόλης.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε για αυτόν; Είναι αισιόδοξο άτομο που αγαπά τις προκλήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που βασίζονται στην κουζίνα.

Ο Cracco απολαμβάνει να ανακατεύει τις γεύσεις, αλλά δεν είναι ο τύπος που τις συνδυάζει για την απλή ευχαρίστηση της απόλαυσης της αντίθεσης. Η φιλοσοφία του είναι μια φιλοσοφία σύνθεσης: τελικά, δεν είναι η διαφορά που τονίζεται, αλλά η νέα γεύση που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι απλή ανάμιξη, είναι έρευνα.    

Σήμερα, ο Carlo Cracco έχει αναλάβει τον ρόλο του Προέδρου για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Maestro Martino, της οποίας κύριος στόχος είναι να προωθήσει την αυθεντική κουζίνα και τις υψηλότερης ποιότητας λιχουδιές της Ιταλίας.

Για χρόνια ενεργεί ως Ambassador σε συνεργασία με την IFAD, μια ειδικευμένη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ που έχει αφιερωθεί στην αύξηση της γεωργικής δραστηριότητας, επιτρέποντας στους φτωχούς αγροτικούς πληθυσμούς να επιτύχουν μεγαλύτερη ασφάλεια τροφίμων, βελτιώνοντας την ποιότητα των προμηθειών τροφίμων τους και ενισχύοντας την προσαρμοστικότητά τους.

Cracco in Galleria

Το Cracco in Galleria είναι ένα ήσυχνο, εκλεπτυσμένο και ανοιχτό κατάστημα, όπου η κουζίνα ακολουθεί τη γραμμή του εστιατορίου στη via Hugo, καθώς δεν λείπουν τα κλασικά πιάτα, από την καραμελωμένη ρώσικη σαλάτα μέχρι τον μαριναρισμένο κρόκο αυγού, από το risotto σαφράν με μεδούλι σε ταψί μέχρι το turbot με κρούστα κακάου. Όλες οι παρασκευές συνδυάζουν αρμονικά παράδοση και καινοτομία.

Οι άλλοι σεφ