Andrea Camastra

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Senses (Βαρσοβία)

Γεννημένος στο Monopoli το 1980, ο Ιταλός σεφ Andrea Camastra είναι ειδικός στους συνδυασμούς γεύσεων και αισθήσεων. Η αγάπη και ο σεβασμός του για τα φυσικά προϊόντα έχουν τις ρίζες τους στο Μπάρι, την πόλη που γεννήθηκε και ένα μέρος που είναι γνωστό για την παράδοση στο φρέσκο νωπό ψάρι.

Ο Andrea τελειοποίησε την τέχνη του σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Τιμήθηκε με τον τίτλο του «Σεφ της Χρονιάς» στη Βόρεια Αγγλία, του «Σεφ του Μέλλοντος 2015» και του «Σεφ της Χρονιάς 2017» από τον Οδηγό Gault & Millau, και επίσης κέρδισε ένα αστέρι για το εστιατόριό του Senses στη Βαρσοβία. 

Τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχε στο έργο «Υψηλή Γαστρονομία της Lavazza» ως ο πρώτος πρεσβευτής της εταιρείας στην Πολωνία, με στόχο τη δημιουργία νέων συνταγών που παρουσιάζουν τον καφέ ως πρωταγωνιστή σε όλες του τις μορφές, αντλώντας έμπνευση από το ίδιο του το ταλέντο και τον συνεχή του πειραματισμό.

 

Ο Andrea έχει τελειοποιήσει τον διεθνή γαστρονομικό διάλογο και είναι ένθερμος υποστηριστής των τεχνικών μαγειρικής «note by note» του Hervé This: μια νέα προσέγγιση στη γαστρονομία που χρησιμοποιεί αγνές ύλες, εκχυλίσματα φυσικών συστατικών και μόρια γεύσεων και αρωμάτων που κλωνοποιούνται και εφαρμόζονται στην κουζίνα. 

Ο Andrea γοητεύεται από τη χημεία του φαγητού. Δημιουργεί νέα πιάτα και γεύσεις που δεν υπάρχουν στη φύση, μέσω της συνεργασίας του με τον επιστήμονα Wiktor Faliszewski.

 

Τι άλλο μπορούμε να πούμε για αυτόν; Λατρεύει να ακούει τζαζ και βραζιλιάνικη μουσική, που είναι οι πραγματικές του εμπνεύσεις στην κουζίνα!

lavazza_top_gastronomy_mosaic_4
lavazza_top_gastronomy_mosaic_3

Οι άλλοι σεφ