Albert Adrià

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Tickets, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900 και Enigma (Βαρκελώνη). 

Ο Albert Adrià γεννήθηκε το 1969 στο L’Hospitalet, Καταλονία.

Το 1985 εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στον κόσμο της γαστρονομίας: μόλις στα 16 του συνεργάστηκε με τον αδερφό του Ferran στη διαχείριση του elBulli, που σύντομα έγινε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Αποκόμισε εμπειρία σε όλους τους τομείς της μαγειρικής, αλλά μαγεύτηκε ιδιαίτερα από τη μυστικιστική απομόνωση της ζαχαροπλαστικής. Το 1987 έγινε επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής του εστιατορίου και, για είκοσι χρόνια, πειραματίστηκε με συνταγές της πρωτοπορακής μοριακής γαστρονομίας, μια φιλοσοφία που προωθήθηκε και από τον Ferran.

Αναζητώντας νέα ερεθίσματα, ο Albert έφυγε από το elBulli το 2006 και άνοιξε το Inopia Classic Bar, ένα tapas bar στο κέντρο της Βαρκελώνης. Μετά από αυτό ακολούθησαν πολλές φρέσκιες ιδέες, συμπεριλαμβανομένου του Bodega 1900, του Yauarcan και του Pakta, όλα στη Βαρκελώνη. Όταν το elBulli έκλεισε το 2011, οι αδερφοί Adrià δημιούργησαν το πρώτο "ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα τη μαγειρική", το elBarri, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται, με τα εστιατόρια που περιλαμβάνει να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν φήμη και αστέρια Michelin.

Το πιο πρόσφατο και πιο φιλόδοξο πρότζεκτ ονομάζεται Enigma. Το 2015, άνοιξε στην Ίμπιζα το Heart, μια εμπειρία που συνδύαζε τη γαστρονομική δημιουργικότητα των αδερφών Adrià με το θέμα του Cirque du Soleil.

Ο Albert Adrià είναι Brand Ambassador της Lavazza, μια συνεργασία που επισφραγίστηκε με το «Cooking Coffee», το βιβλίο που συγκεντρώνει συνταγές του σεφ που μοιράζονται ένα ξεχωριστό συστατικό: τον καφέ Lavazza, που μετατρέπεται από μια διακριτική γεύση στο αστέρι κάθε συνταγής. 

Οι άλλοι σεφ