Αδελφοί Costardi

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Ristorante Hotel Cinzia (Vercelli). 

Αυτή είναι μια ιστορία πάθους, μια ιστορία που ξεκινά από τους ορυζώνες του Vercelli, όπου οι εργάτες ρυζιού περνάνε ολόκληρες μέρες με το νερό μέχρι τα γόνατα, προσπαθώντας να αντισταθούν στα κουνούπια και τα νερόφιδα. Η αποφασιστικότητά τους δεν διαφέρει και πολύ από των αδερφών Christian και Manuel Costardi, γεννημένοι το 1978 και το 1987 αντίστοιχα. Ως πραγματικά προϊόντα του τόπου τους, τα μενού τους περιλαμβάνουν τον εκπληκτικό αριθμό των 25 διαφορετικών εκδοχών ριζότο, πιάτο σύμβολο της ιταλικής κουζίνας, χωρίς να είναι τόσο ευρέως διαδεδομένο όσο τα ζυμαρικά.

 

Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο Christian, τελειοποίησε τόσο τον χαρακτήρα όσο και το θάρρος του μόλις στα 21 του, όταν ανέλαβε τον ρόλο του Sous σεφ στο Westin Europa & Regina Hotel στη Βενετία. Μετά από δύο χρόνια, παραδόθηκε στη νοσταλγία της πατρίδας της και επέστρεψε στο ξενοδοχείο Cinzia που ανήκε στην οικογένειά του για τέσσερις γενιές, κάνοντας επανάσταση στην κουζίνα του. Και παρόλο που ισχύει το ότι οι πρώτες ύλες κάνουν τη διαφορά, ακόμη και η καλύτερη ποικιλία του Arborio δεν θα κάνει πολλά αν δεν συνδυαστεί με δημιουργικότητα και τεχνική.    

Δεν πέρασε πολύς καιρός προτού το ταλέντο τους προσελκύσει την προσοχή και, το 2009, οι κριτικοί τους απένειμαν ένα αστέρι Michelin και το βραβείο Νέα Ταλέντα της Χρονιάς του γαστρονομικού οδηγού Espresso (βραβείο Cavit).

Το 2015 ξεκίνησαν να συνεργάζονται με τη Lavazza, λαμβάνοντας το βραβείο για τον Καλύτερο Καφέ Espresso από τον οδηγό L’Espresso Restaurant. Την ίδια χρονιά, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Φαγητού & Κρασιού της Μελβούρνης, δημιούργησαν μια σειρά συνταγών χρησιμοποιώντας καφέ Kafa. Μία από αυτές, το Coffee and Parmesan Cream Risotto, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο για τον ιστότοπο Great Italian σεφ.

Hotel da Cinzia

Τα μενού των CostardiBros, προσπαθώντας συνέχεια για την ανώτερη ποιότητα και τη δημιουργία φρέσκων ιδεών για επαναπροσδιορισμό των υλικών, βασίζονται σε τέσσερις αρχές: Συναίσθημα, γη, πάθος, εξέλιξη. Το ρύζι αποτελεί το αστέρι των πιάτων τους και το σημείο έναρξης όχι μόνο για τα κυρίως πιάτα τους, αλλά επίσης και για τα επιδόρπιά τους, όταν του δίνεται ένας πιο γλυκός χαρακτήρας. 

 

Ristorante — Hotel Cinzia

Διεύθυνση: Corso Magenta, 71, 13100 Vercelli VC

Τηλέφωνο: 0161 253585

Οι άλλοι σεφ