Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
40λ

Συστατικά
  • 100 ml καφές
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 250 γρ. ξηρά μπισκότα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόνη καφέ
  • 200 γρ. μέλι ακακίας
  • 100 ml νερό
Προετοιμασία
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Βάλτε τα αυγά και τους κρόκους των αυγών σε ένα ψηλό, στενό μπολ, πασπαλίστε με λάδι και ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα μίξερ χειρός. Βάλτε το μίγμα σε ένα επιτραπέζιο μίξερ και προσθέστε πρώτα το αλεύρι και τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζυμώστε τα συστατικά μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Βουτυρώστε τα φορμάκια και απλώστε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας περίπου 30-50 γρ. ζύμης ανά μερίδα. Βάλτε τα φορμάκια στον φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά και, αφού ψηθούν τα ταρτάκια, αφήστε τα να κρυώσουν.

Προετοιμασία

Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και τη σκόνη καφέ.

Λιώστε καλά το βούτυρο.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στο μίγμα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

Η ΚΡΕΜΑ

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη.

Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και λιώστε τη ζελατίνη στον ζεστό καφέ.

Προσθέστε τον καφέ στην κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό και ομοιόμορφο μίγμα.

 

 

Παρουσίαση

Τοποθετήστε ένα στρώμα ζύμης μπισκότων πάχους περίπου μισού εκατοστού στο κάτω μέρος μιας φόρμας μίας μερίδας και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χύστε την κρέμα καφέ στη βάση από μπισκότα, μέχρι περίπου ένα εκατοστό από το χείλος.

Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προσθέστε ένα στρώμα ζελατίνης πάχους μισού εκατοστού πάνω στο γλυκό και αφήστε το στο ψυγείο για 6 ώρες.

 

Τοποθετήστε το γλυκό στο πιάτο σερβιρίσματος και διακοσμήστε το με μαρμελάδα μελιού και σκόνη καφέ.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx
Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Qualità Oro
O Qualità Oro είναι το πρώτο χαρμάνι καφέ της Lavazza. Κυκλοφόρησε το 1956 και κληροδοτείται από πατέρα σε γιο για πάνω από 60 χρόνια. Η επιλογή των καλύτερων κόκκων Arabica χαρίζει τη χαρακτηριστική γεύση της Κεντρικής Αμερικής με φρουτένιες νότες που αναμειγνύονται με γλυκά βραζιλιάνικα αρώματα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 15λ
Espresso Martini

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 1ώ 20λ
Κέικ Φρούτων με Κριθάρι

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταλιατέλες με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Αυγά, μανιτάρια και καφές

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 5ώ 10λ
Καφές Sorbet

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 1ώ 15λ
Κέικ Καφέ Χωρίς Γλουτένη

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ