Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
10ώ

Συστατικά
Συστατικά
  • 375 ml καφές cold brew (σκέτος, χωρίς επιπλέον νερό)
  • 25 ml νερό
  • 10 γρ. καφές σε σκόνη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. αλεύρι σίτου Kamut® Khorasan
  • 6 γρ. ζάχαρη
  • 14 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. μπέικον (ανά άτομο)
Προετοιμασία

Μέθοδος

για τη ζύμη

Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.

Κοσκινίστε όλα τα αλεύρια, ζυμώστε τη μισή ποσότητα με το νερό και τον καφέ και, στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι.

Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα για περίπου 20 λεπτά.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè

Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μια μεμβράνη και αφήστε τη να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 3 ώρες).

Βάλτε λαδόκολλα σε μια φόρμα και πασπαλίστε τη βάση με κορν φλάουρ για να μην κολλήσει το ψωμί.

Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ, ζυμώστε τη για λίγο, κόψτε τη 3 μέρη και βάλτε τη στη φόρμα.

Καλύψτε τις φόρμες με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.

Ψήστε τη στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, βάζοντας μέσα στο φούρνο ένα δοχείο με νερό.

για το μπέικον

Πασπαλίστε τις φέτες μπέικον με καστανή ζάχαρη και ψήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων ή τον κανονικό φούρνο στη λειτουργία γκριλ, για 1-1,5 λεπτό.

 

 

Παρουσίαση

Κόψτε το ψωμί με γεύση καφέ σε φέτες και φρυγανίστε τις. Απλώστε το μπέικον πάνω τους και ολοκληρώστε με μια πρέζα καστανής ζάχαρης.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè
Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Τονοσαλάτα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Γρανίτα καφέ με κρέμα ricotta

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ