Τονοσαλάτα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
10ώ

Συστατικά
Για το τόνο
  • 360 γρ.φιλέτο τόνου
  • 1 κλωνάρι δυόσμο
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό
  • 1 μήλο
  • 1 αβοκάντο
  • αλάτι όσο θέλετε
  • 1 λεμόνι
  • 80 γρ. καφέ espresso
  • φυστικέλαιο όσο θέλετε
Για τη σάλτσα
  • 160 γρ. πορτοκάλι
  • 80 γρ. λεμόνι
  • 20 γρ. καφέ espresso
  • κανέλα όση θέλετε
  • ζάχαρη όση θέλετε
Για τη μους
  • 4 αβοκάντο
  • 160 γρ. καφέ espresso
  • τσίλι όσο θέλετε
  • 40 γρ. λάιμ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο θέλετε
Προετοιμασία

Μέθοδος

Για το τόνο

Κόψτε το φιλέτο τόνου στα 4 και αφαιρέστε το λίπος.

Στη συνέχεια, κόψτε το μήλο στη μέση: μαρινάρετε το μισό μήλο σε λεμόνι και το άλλο μισό σε espresso για 10 ώρες.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Ψιλοκόψτε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, κόψτε το αβοκάντο σε φέτες και πασπαλίστε το με αλάτι και χυμό λεμονιού.

Πάρτε τα κομμάτια μήλου που έχετε μαρινάρει σε καφέ και λεμόνι και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.

Για τη σάλτσα

Ανακατέψτε μαζί το πορτοκάλι, το λεμόνι, τη ζάχαρη και την κανέλα και, στη συνέχεια, προσθέστε τον καφέ.

 

Για τη μους

Καθαρίστε το αβοκάντο, ανακατέψτε τον πολτό με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λάιμ και τσίλι και προσθέστε τον καφέ.

Περάστε το μείγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι και προσθέστε την κρέμα.

Διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο, προτού το βάλετε στο δοχείο. 

 

Για το γαρνίρισμα

Πασπαλίστε με ζάχαρη το μήλο που έχετε μαρινάρει στο λεμόνι και ψήστε το στον φούρνο στους 90°C για δύο ώρες, γυρίζοντας κάθε 30 λεπτά.

 

 

Παρουσίαση

Βάλτε τις φέτες μήλου, το αβοκάντο και τον σολομό στο πιάτο, προσθέστε τη μους και ολοκληρώστε το πιάτο βάζοντας σάλτσα στον τόνο.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Christian Graziani, πρώην φοιτητής στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας – Σχολή Υψηλής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής IFSE.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Qualità Oro
Γλυκό και αρωματικό
O Qualità Oro είναι το πρώτο χαρμάνι καφέ της Lavazza. Κυκλοφόρησε το 1956 και κληροδοτείται από πατέρα σε γιο για πάνω από 60 χρόνια. Ιδανικός καφές για έναν γευσιγνώστη και για όσους λατρεύουν να γεύονται τα χαρακτηριστικά ενός εκλεπτυσμένου χαρμανιού, κάθε μέρα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Τονοσαλάτα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Γρανίτα καφέ με κρέμα ricotta

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ